Shawn Mendes over zijn stem voor 'Lyle, Lyle, Crocodile'

Meer levendig dan ooit

In juli dit jaar moest de 24-jarige singer-songwriter Shawn Mendes een deel van zijn tournee annuleren. Het ging niet goed met hem en zijn mentale gezondheid ging voor. De verplichte time out is een logisch gevolg van als tiener al hard werken, de druk rond zijn concerten en de breuk met Camila Cabello.

Inmiddels pakt hij samen met Javier Bardem de promotie op van de animatiefilm Lyle Lyle Crocodile, gebaseerd op een populair boek. Voor beiden is het een eerste kinderfilm met zang en dans. Het klikt goed tussen Javier en Shawn, deels omdat zij elkaars werk al kennen en elkaar waarderen in deze samenwerking.

Lyle Lyle Crocodile
Shawn spreekt de krokodil Lyle in en vertelt: "Ik wilde graag jongere mensen inspireren en Lyle kwam vervolgens langs. Het is leuk om andere liedjes te zingen en de samenwerking met anderen was fijn."

"Ik schrijf mijn liedjes altijd uit een emotie. Die emotie vang ik in woorden en muziek. Voor een filmproject was dat niet anders werken. Behalve dan dat ik bij het maken van de muziek het project mee moest wegen."

"Zo is het nieuwe liedje Heartbeat voor de film een levendig liedje. Meer levendig dan ik ooit heb geschreven, maar passend bij de film."

Gezondheid
Op de vraag hoe het nu gaat met hem, reageert hij blij met de oprechte aandacht van de interviewer met: "Het gaat goed met me. Ik breng veel tijd door met familie en vrienden. Ik was veel aan het reizen, wat heel vermoeiend is. Nu blijf ik op een plek en dat helpt in balans komen. Het moeilijkste is om anderen teleur te stellen. Maar mijzelf tekort doen is ook niet goed. Ik maak nu even tijd voor mijzelf en dat is heel fijn."

Het interview bij Access staat op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair