Topacteur hekelt het overmatige gebruik van green screens tegenwoordig

"De definitie van eentonigheid"...

Arjen Rooseboom 6 oktober 2022 20:30 in Algemeen
Waar vroeger nog veel dingen (zoals explosies en decors) 'echt' waren in films, is dat tegenwoordig wel anders in dure blockbusters.

Vaak staan acteurs 80% van de opnames tussen drie groene/blauwe schermen in en de computer doet achteraf de rest van het werk. Dit zorgt ervoor dat grote projecten sneller gemaakt kunnen worden.

Iemand die daar totaal geen fan van is, is Christan Bale die het overmatige gebruik hekelt en het 'de definitie van eentonigheid' noemt.

Zelf ervaarde hij dat voor het eerst in Thor: Love and Thunder en ondanks dat hij een ervaren doorgewinterde ster is, was het moeilijk werken en vond hij er maar weinig aan om op niets te moeten reageren:

Interview met GQ
"Dit is de eerste keer dat ik het heb gedaan. Kon ik de ene dag van de andere onderscheiden? Nee, absoluut niet. Je hebt geen idee wat je moet doen. Ik kon de ene fase niet eens van de andere onderscheiden. Ze bleven maar zeggen: 'Je bent op fase drie'. Ik had zoiets van: 'Welke is dat'? En zij weer: 'Nu ben je op fase zeven'. 'En welke is dat'? 'Ja, de blauwe'. En ik weer: 'Uh, waar'?

Logisch dat Bale liever samenwerkt met Christopher Nolan, een regisseur die er alles aan doet om veel met practical effects te realiseren.

Het lijkt erop dat hij dus niet snel geïnteresseerd is om terug te keren naar het MCU, zelfs niet als het lot van zijn Gorr anders had uitgepakt.

NieuwsFilm