Wist je dat: 'Black Adam' van oorsprong eigenlijk gruwelijk R-rated was?

Wist je dat: 'Black Adam' van oorsprong eigenlijk gruwelijk R-rated was?

En dat is niks voor The Rock...

Fans die binnenkort naar Black Adam, het DCEU-debuut van Dwayne 'The Rock' Johnson, gaan kijken, zullen waarschijnlijk verrast worden door het feit hoe gewelddadig de superheldenfilm eigenlijk is.

Producenten Beau Flynn en Hiram Garcia onthullen de last-minute wijzigingen die ze moesten aanbrengen om een ​​PG13-rating te krijgen nadat het eindresultaat door de MPAA bijna als 'R' werd bestempeld.

Dit is sowieso al erg uniek voor het imago van Johnson, die voorheen erg inzette op het familievriendelijke karakter van zijn blockbusters en toch vrijwel altijd de rol van de goeierik speelde. Garcia legt uit:

"We wilden er echt zeker van zijn dat we het karakter eren. Een element waar hij bekend om staat, is zijn agressie en geweld, dus om dat weg te laten, zou gewoon niet authentiek zijn geweest. We wisten dat het een samenwerkingsproces met de MPAA zou worden, maar het was echt belangrijk om dat goed te doen. En daar was Dwayne ook erg in begaan".

Veel beelden
Wat is er dan zoal verloren gegaan aan materiaal? Flynn vertelt dat er bijvoorbeeld het dubbele aantal scène was waarin Black Adam nogal agressief een zoveelste vijand met extreem bloederig geweld vermoordt.

Hoewel we de R-rated versie niet in de bioscoop kunnen aanschouwen, is er altijd nog hoop voor de toekomst met de thuisrelease op streaming.

NieuwsFilm

meest populair