Gemartelde regisseur vindt dat deze recente scifi-film van hem is "afgenomen"

Gemartelde regisseur vindt dat deze recente scifi-film van hem is "afgenomen"

Tijdens de postproductie zou hij zo goed als alle zeggenschap verloren hebben over de laatste versie van de film.

Regisseur James Gray ken je mogelijk van films als The Immigrant of The Lost City of Z. Maar de meest recente film, die hij regisseerde, is maar moeilijk de zijne te noemen. Hij vindt namelijk dat het creatieve zeggenschap over de scifi-film Ad Astra van hem is afgenomen.

De film Ad Astra kent een vreemde geschiedenis. Ondanks een goede kritische ontvangst kon het publiek zich niet helemaal vinden in het familiedrama in de ruimte met Brad Pitt in de hoofdrol. De resultaten aan de box office vielen dan ook redelijk tegen.

James Gray ziet duidelijk voor zich waar dat aan ligt. Hij ziet namelijk de film uit 2019 als een van de dieptepunten uit zijn carrière, maar niet door deze tegenvallende opbrengst.

Tijdens een masterclass op het Lumière Film Festival (via Variety) sprak hij over zijn negatieve ervaringen tijdens het maken van zijn laatste film.

Het onrecht jegens James Gray
Hij vertelde: "Creatief gezien werd het een martelende ervaring voor me. De film werd me uiteindelijk afgenomen: het is niet mijn versie van de film, en ik vind het een zeer pijnlijke ervaring wanneer mensen me dingen vertellen die ze haatten aan de film, waar ik niets mee te maken heb."

Hij voegde eraan toe: "Ik was zo enorm van streek. Ik was al mijn enthousiasme voor het maken van films kwijt."

De exacte redenen waarom de film van Gray werd "afgenomen" zijn onbekend. Bij FilmTotaal bleef men bijzonder positief over de film, en kon Gray op een dikke 4 sterren rekenen bij het recenseren.

NieuwsFilm

meest populair