Non-binary 'Black Adam'-acteur over de compleet nieuwe held Cyclone

Non-binary 'Black Adam'-acteur over de compleet nieuwe held Cyclone

Comfortabel zijn met jezelf.

Quintessa Swindell speelt de superheld Cyclone in Black Adam. Deze vrouwelijke held kwam nog niet eerder in een film voor. Dat gaf wat extra druk.

Quintessa dacht gelukkig goed na over het personage. Zij werkt nog niet lang in de filmindustrie, maar weet een unieke held neer te zetten. Dat komt vooral omdat zij lekker in haar vel zit, en gewoon ervoor uitkomt dat zij zich non-binary voelt. Quintessa voelt zich dus geen vrouw, maar ook geen man.

Cyclone
Niemand heeft eerder de superheld Cyclone gespeeld. Dit personage moest Quintessa dus zelf neerzetten en zelf vormgeven. Ze vertelt dat Cyclone daardoor voor haar belangrijk is geworden. En dat zij haar vormde naar hoe zij het wilde.

"Ik probeerde meer te vertrouwen, meer mezelf te zijn. Zo authentiek mogelijk te zijn. Cyclone is een stukje van mij geworden. Ik draag haar mee."

Nadenken
Het feit dat zij comfortabel is met haarzelf, komt omdat zij veel nagedacht heeft over wie zij is. Ze kan er ook goed met mensen over praten. En zij helpen haar weer verder. Hierdoor is zij ook tevreden met wie zij is.

Kalm vertelt zij: "Het heeft veel tijd gekost om mezelf te zijn en mijn identiteit te vinden. De mensen om mij heen hebben mij ook geholpen te zijn wie ik ben."

Held
Een definitie van een held verschilt per persoon. Quintessa deelt haar eigen visie op het zijn van een held: "Ik vraag mezelf af hoe ik gerechtigheid zie. Black Adam komt op voor zijn eigen mensen. In de echte wereld staan mensen ook op voor zichzelf en anderen en mensen kiezen hun eigen leider zelf. Dat maakt je een held."

Het interview bij The Daily Show met Trevor Noah staat hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair