'Black Adam' verbindt Snyderverse en Gunnverse; toekomst voor het DC Extended Universe

'Black Adam' verbindt Snyderverse en Gunnverse; toekomst voor het DC Extended Universe

Het DCEU lijkt zich eindelijk te verbinden

LET OP! Dit bericht bevat spoilers voor Black Adam

Na jaren van onduidelijkheid en inconsistenties in het DCEU is Black Adam eindelijk de film die alles coherent met elkaar verbindt. In de film zitten namelijk cameo's van personages uit de DC-films (en serie) van Zack Snyder en James Gunn.

Na de controversiële versie van Justice League uit 2017 is het qua continuïteit helemaal bergafwaarts gegaan met het DCEU. Zo adresseerde films als Aquaman en Shazam! bijna op geen enkele manier de gebeurtenissen van Justice League en leek het erop dat Henry Cavill niet meer terug zou komen als Superman wegens een cameo in Shazam! waarin je expres zijn gezicht niet kon zien. Ook Ben Affleck was niet meer van plan om terug te keren als Batman en leek vervangen te worden door Michael Keaton in The Flash. Een flink zooitje dus.

Superman en Amanda Waller
Hoewel er in de James Gunn serie Peacemaker al cameo's zaten van Ezra Millers Flash en Jason Momoa's Aquaman, zag je ook in deze serie expres Supermans gezicht niet en was Batman helemaal niet aanwezig. Black Adam zet een punt achter al deze verwarring en verbindt het gehele DCEU. In de film zien we in meerdere scenes Amanda Waller en zien we Emilia Harcourt. Dankzij deze twee rollen is de film definitief verbonden met James Gunns The Suicide Squad en Peacemaker. En natuurlijk zat er ook nog een stukje na de credits. De grote cameo in deze scene was niemand minder dan Henry Cavill als Superman, waardoor het gehele DCEU nu eindelijk verbonden is.

Afgelopen maandag brak Henry Cavill het internet met een nieuwe foto van zijn Superman en een boodschap aan de fans: Een heel klein voorproefje van wat komen gaat, mijn vrienden. De dageraad van hoop hernieuwd zich. Dank jullie voor jullie geduld, het zal worden beloond.

Black Adam is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Lees hier onze recensie.

NieuwsFilm

meest populair