Stephen King vindt deze verfilming helemaal niet goed

Stephen King vindt deze verfilming helemaal niet goed

King is helemaal geen fan van dit aspect van 'Pet Semetary'

Er zijn talloze verfilmingen van de boeken van Stephen King. Een aantal hiervan zijn tegenwoordig absolute klassiekers, zoals The Shining en The Shawshank Redemption. Maar een groot deel van deze verfilmingen wordt niet altijd goed ontvangen, bijvoorbeeld de originele Pet Semetary, waar King zelf ook helemaal geen fan van is.

Pet Semetary bracht veel geld in het laatje toen het uitkwam in 1989, maar de critici vonden de film helemaal niks. Pas in de jaren na de release werd de film echt gewaardeerd. Tegenwoordig heeft de film een beetje een 'Cult-classic' status onder fans van horror & Stephen King, maar King is zelf nog steeds geen fan.

Slecht acteerwerk
King is natuurlijk vaker kritisch over verfilmingen van zijn werk, bijvoorbeeld over het verhaal van The Shining, maar bij Pet Semetary was het iets specifiekers. Hij vond namelijk het acteerwerk van Dale Midkiff en Denise Crosby, die het koppel Louis en Rachel vertolkten, zwaar onder de maat. Zo zei hij over Crosby dat ze koud overkomt in bepaalde scenes en dat David Midkiff nogal afstandelijk is in de film.

Door deze kwalen in het acteerwerk van de hoofdpersonen vond King dat je de warmte tussen de personages niet voelde, waardoor de relatie te ongeloofwaardig was en dus de emotionele momenten uit het boek werden ondermijnt.

De meest recente verfilming van het werk van King is Mr. Harrington's Phone die nu te zien is op Netflix. Lees hier onze recensie.

NieuwsFilm

meest populair