'Friday the 13th' maakt eindelijk een comeback met nieuwe serie

'Friday the 13th' maakt eindelijk een comeback met nieuwe serie

Precies op tijd voor Halloween

Friday the 13th is terug in de vorm van een prequel-serie genaamd 'Crystal Lake', vernoemd naar de beruchte camping waar de hockeymasker dragende moordenaar Jason Voorhees zijn slachtoffers uitkiest.

A24 is de studio achter de nieuwe serie. De studio is alleen dit jaar al verantwoordelijk voor horror hits als X van Ti West en Bodies, Bodies, Bodies van Nederlandse regisseuse Halina Reijn. Bryan Fuller gaat de serie produceren en dat is niet zo gek. Hij heeft namelijk al ervaring met het produceren van prequel-series van iconische horrorfilms. Hij de producent verantwoordelijk voor de serie Hannibal, de prequel van The Silence of the Lambs.

Geen Jason?
De reden dat er nu pas weer een nieuw project komt in de iconische franchise is een zeer complexe strijd omtrent de rechten van de franchise tussen de regisseur en schrijfster van de originele film. Nu heeft schrijfster Victoria Miller eindelijk de rechten op haar eigen script en personages gewonnen, maar niet de Friday the 13th naam (vandaar de titel 'Crystal Lake' voor deze serie) en nog een ander belangrijk element uit de franchise.

Het wordt vaak vergeten, maar doorgewinterde horrorfans zullen vast weten dat de moordenaar uit de originele film helemaal niet Jason Voorhees was. In de originele film was Jason's moeder de moordenaar en was hij alleen maar te zien in een scene waar hij vermoedelijk verdronk als jong kind. Victoria Miller heeft dus geen rechten voor een volwassen Jason of het iconische hockeymasker, maar omdat de serie zich voor de eerste film af gaat spelen, is Jason ook niet nodig.

De serie heeft nog geen releasedatum, maar komt in Amerika uit op de streamingservice Peacock. Hoe we de serie in Nederland moeten bekijken, is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair