Deze spin-off van 'The Expendables' verscheen op een haar na

Deze spin-off van 'The Expendables' verscheen op een haar na

The Expendabelles met vrouwelijk actiehelden zou onlogisch zijn.

De afgelopen jaren is Hollywood flink aan de slag gegaan met films waarin actrices de hoofdrol spelen. Er verschijnen ook heel wat actiefilms, denk maar aan Kate, Gunpowder Milkshake, Black Widow, The Old Guard, Mulan, Birds of Prey, Atomic Blonde en Ghostbusters (2016).

Aan dat lijstje was bijna een spin-off van The Expendables (2010) toegevoegd met alleen vrouwelijke actiehelden, ook wel The Expendabelles genoemd.

In gesprek met The Hollywood Reporter ging Jeffrey Greenstein van Millennium Films in op de vraag op de studio nu strategisch inzet op films met vrouwen in de hoofdrol.

"Ik denk niet dat het per se een verschuiving is, althans vanuit ons perspectief. Misschien is het meer dat de rest van de wereld nu nadenkt om andere verhalen te vertellen," zei Greenstein in reactie op de vraag of Millennium Films met Red Sonja, Till Death en The Hitman's Wife's Bodyguard meer inzet op actiefilms met vrouwelijke hoofdrolspelers.

Vrouwen-Expendables
"We werken graag met dezelfde mensen, dus we deden Till Death met Megan [Fox] en ze zit in de nieuwe Expendables. Het gaat eigenlijk alleen maar om het werken met getalenteerde mensen," vervolgde de producent.

"We hebben geprobeerd om een vrouwelijke versie van The Expendables te maken, maar mijn probleem met dat project was altijd om een manier te vinden om te rechtvaardigen waarom we een vrouwenteam zouden hebben," zei Greenstein.

Vervolgens gaf Greenstein aan dat het veel logischer zou zijn om een bad-ass vrouw toe te voegen aan het Expendables-team. Dat lijkt nu te gebeuren met Fox in Expend4bles.

The Expendables 4 verschijnt volgend jaar september in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair