Angela Bassett vond nieuwe 'Black Panther' moeilijk filmen

Angela Bassett vond nieuwe 'Black Panther' moeilijk filmen

'We gingen eerst naar Chadwicks laatste rustplaats, voordat wij naar de filmset gingen'

Na de dood van de acteur Chadwick Boseman leek het niet mogelijk om een nieuwe film te maken zonder hem. Hij was immers de enige echte Black Panther. Het vervolg gaat echter eervol en respectvol om met zijn overlijden.

Angela Bassett vindt het prachtig, zoals zij hebben kunnen werken aan de nieuwe Black Panther Wakanda Forever. De nieuwe film gaat dieper in op vrouwelijke kracht.

Trots vertelt Angela: "Dat Black Panther destijds een fenomeen bleek, gaf een hartverwarmend en voldaan gevoel. Ik hoop dat vrouwen na het zien van het nieuwe deel beter beseffen, dat zij in hun kracht kunnen staan. Dat zij het mogelijke en het onmogelijke aan kunnen. Dat zij alle facetten zien van zichzelf."

Zonder Chadwick
Angela vertelt, hoe zij aan de nieuwe opnamen begonnen zonder Chadwick. En hoe moeilijk iedereen het filmen in eerste instantie ervoer. Ook al mochten zij zijn dood allemaal een plekje geven.

"In het begin was het filmen vreemd zonder Chadwick. Ook al wisten we, dat hij er niet meer was. En ook al hebben we bij zijn afscheid mogen zijn - en zijn ceremonie, dankzij zijn familie."

"En toch was die eerste dag terug op de filmset moeilijk. De troon terug zien zonder hem was heftig. Want de laatste keer dat wij die troon zagen was hij er nog. Dat was emotioneel zwaar voor ons allemaal. De tranen welden op in alles."

"En dat alles, terwijl wij eerst nog naar zijn laatste rustplaats zijn geweest. En daar buiten in de zon onze herinneringen hardop mochten delen. Dat gaf een goed gevoel, dat wij zijn impact op ons mochten delen met alle betrokkenen. Dat was een aards moment. Met het besef dat hij in spirituele vorm wel met ons mee zou lopen bij de nieuwe opnamen."

Het interview bij The View staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair