'The Queen's Gambit'-actrice Anya Taylor-Joy weigerde Disney-rol

'The Queen's Gambit'-actrice Anya Taylor-Joy weigerde Disney-rol

De actrice heeft het voor het uitkiezen.

Anya Taylor-Joy heeft het er momenteel maar druk mee. De Amerikaanse actrice viel de afgelopen jaren in meerdere grote producties te bewonderen. Ze is momenteel een zeer gewilde naam in het Hollywood circuit, het blijkt dat ze dus ook heel veel dingen heeft moeten afwijzen.

Taylor-Joy brak definitief door in 2020 met de Netflix-serie The Queen's Gambit. Sindsdien heeft ze de rollen voor het uitkiezen, zo was ze onlangs te zien in de film Amsterdam en verschijnt ze binnenkort in de horrorkomedie The Menu.

Disney
Taylor-Joy kreeg haar eerste filmrol in 2014 met de horrorfilm The Witch. In een recent interview met Harper's Bazaar blijkt dat dezelfde dag dat ze voor deze horrorfilm werd gevraagd òòk werd gevraagd te spelen in een Disney Channel-serie. Helaas voor ons geeft ze niet de titel van het project prijs.

"Ik had gewoon een heel goed gevoel over The Witch, zo goed dat ik de Disney ervaring ervoor links wilde laten liggen", aldus Taylor-Joy.

Volgens de actrice is het erg leerzaam geweest om die weg in te slaan, ook om het acteerwerk inhoudelijk voor zichzelf te definiëren.

"Er bestaat voor mij geen hiërarchie op een filmset, je functie is niet enkel acteur zijn. Je bent vooral een creatief persoon en zo moet je het gehele project benaderen", vervolgt ze.

Mad Max
Dit najaar is Taylor-Joy te zien samen met Ralph Fiennes in The Menu. Ook heeft ze de hoofdrol te pakken in Mad Max: Furiosa, de langverwachte prequel van Mad Max: Fury Road. De opnames hiervan zijn deze herfst afgerond, de film krijgt naar verwachting in 2024 een release.

NieuwsFilm

meest populair