Waarom draagt Morgan Freeman die vreemde handschoen bij de Qatar World Cup?

Waarom draagt Morgan Freeman die vreemde handschoen bij de Qatar World Cup?

Het was anders dan anders

De openingsceremonie van de Qatar World Cup met Morgan Freeman voelde wat raar aan. Het was anders dan anders. En waarom draagt de 85-jarige acteur die vreemde handschoen?

Het verhaal bij de opening ging over diversiteit en nader tot elkaar komen. De zwaar gehandicapte ambassadeur Ghanim Al Muftah en Morgan Freeman reikten elkaar de hand. Die hand van de wereldberoemde ster uit Invictus zat in een speciale compressieverband.

Verkeersongeluk
In 2008 had Morgan Freeman een zwaar verkeersongeluk, waarbij hij een schouder en arm zo zwaar beschadigde, dat het leidde tot verlammingsverschijnselen. Om het bloed gaande te houden, moet Morgan Freeman regelmatig die vreemd uitziende compressiehandschoen om.

Voor filmopnamen en fotoshoots doet hij de handschoen even af. Maar bij de ceremonie was het verstandiger het om te houden. Hij vertelde destijds bij een interview dat hij altijd pijn heeft door de beschadigde zenuwen.

Discussie
De voetbalwedstrijden in Qatar zijn omgeven met ruis, discussie en ongemak - net als Morgan Freeman. De 85-jarige acteur raakte in opspraak nadat verschillende vrouwen melding maakten van ongepast gedrag. Hij bood zijn excuses aan en er kwamen geen rechtszaken. Met het controversiële aan dit alles, lijkt Morgan Freeman een gepaste keus voor het overbrengen van de vredesboodschap.

Het artikel in de DailyMail met foto's van het verkeersongeluk en de ceremonie staat hier.

NieuwsFilm

meest populair