Carrièremissers: Eddie Murphy als James Carter in 'Rush Hour'

Carrièremissers: Eddie Murphy als James Carter in 'Rush Hour'

Wie wil er nou niet samenwerken met Jackie Chan?

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het (opnieuw) de beurt aan Eddie Murphy.

De komiek koos in 1998 namelijk voor de hoofdrol in de jammerlijk geflopte tragikomedie Holy Man. Dan zou je denken dat hij waarschijnlijk op dat moment niks beters kon krijgen. Maar het tegendeel blijkt waar.

Want om de rol van de positiviteitsgoeroe 'G' te kunnen spelen, liet Murphy de kans schieten om als de vlotgebekte rechercheur James Carter tegenover ster Jackie Chan te kunnen schitteren in Rush Hour.

"Het is grappig als ik er nu aan terugdenk. Ik kon met Jackie Chan door heel Californië springen of naar Miami gaan en 3 maanden een badjas dragen. Het resultaat heb je kunnen aanschouwen... of niet".

Een behoorlijke misser dus
De gevolgen laten zich raden. Het personage Carter werd uiteindelijk ingevuld door Chris Tucker en tegenwoordig is het nog maar moeilijk om je iemand anders voor te stellen naast Chan's inspecteur Lee.

Rush Hour werd een knaller aan de wereldwijde bioscoopkassa's, bracht 2 sequels voort en geruchten over een vierde deel doen al jaren de ronde.




NieuwsFilm

meest populair