Marvel-ster Simu Liu haalt hard uit naar Quentin Tarantino (en Martin Scorsese)

"Zij kijken niet naar mij om".

Wouter Drummen 24 november 2022 07:24 in Algemeen
Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal, waarin Quentin Tarantino 'uithaalt' naar Marvel. De legendarische regisseur haat de superheldenstudio zeker niet, maar vindt wel dat er nog maar weinig ruimte is voor iets anders. Het was wel te verwachten dat niet iedereen het met hem eens zou zijn. Het eerste antwoord is er nu.

Enkele jaren geleden liet een andere iconische filmmaker, Martin Scorsese, zich eveneens negatief uit over Marvel en DC. Sommigen waren het met hem eens, zoals Francis Ford Coppola. Anderen vonden het maar onzin. Dit is nu ook weer het geval. Simu Liu heeft nu inmiddels ook al gereageerd.

Fel
Liu, een van de nieuwe gezichten in het MCU en de hoofdrolspeler in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, toonde zijn ongenoegen op zijn Twitter-pagina. Zo schreef hij het volgende: "Als Tarantino en Scorsese de enigen zouden zijn die bepalen wat een filmster is, dan had ik nooit de kans gekregen om in een film van 400 miljoen dollar te spelen".

Ondanks het feit dat Liu ze ook een complimentje geeft en geweldige regisseurs noemt, vervolgt hij: "Naar mij of iemand anders kijken ze echter niet om".

'Golden Age'
Liu gaat verder: "Geen enkele filmstudio is perfect. Ik ben echter trots op het feit dat ik werk voor een studio die er alles aan doet om iedereen een gelijke kans te geven en er veel verschillende helden rondlopen die mensen inspireren. Ik was ook een fan van de 'golden age', maar dat was wel allemaal behoorlijk wit".

Bekijk zijn originele berichten hieronder.NieuwsFilm