Leonardo DiCaprio doet een belangrijke oproep

Behoud van de natuur wereldwijd

Vera 26 november 2022 17:08 in Celebrity
Leonardo DiCaprio doet een belangrijke oproep op zijn Instagram hieronder. De wereldberoemde ster uit de film Titanic besteedt namelijk een deel van zijn tijd en vermogen aan het behoud van de natuur wereldwijd.

De filantroop vraagt dan ook aandacht voor het Shark Conservation Fund. Van alle landen die aangesloten zijn bij CITES heeft 75% besloten de handel in haaien beter te reguleren. Dit betekent dat ongeveer 90% van de handel in haaienvinnen eindelijk aan banden wordt gelegd.

Het haaienfonds vraagt aan alle betrokkenen om in te stemmen met de nieuwe regels. Het is daarnaast tijd dat alle overheden niet alleen instemmen, maar ook daadwerkelijk actie gaan ondernemen. Zo verandert de situatie pas echt.Terug uit de dood
Leonardo DiCaprio doet het qua filmprojecten rustig aan. Eerdaags komt zijn nieuwe film Killers of the flower moon uit. Privé lijkt hij vooralsnog gelukkig met topmodel Gigi Hadid. Veel weten wij er niet van. Zeker niet, nadat hij afgelopen jaren regelmatig moeilijk is genoemd in zijn werk en zijn relaties.

Op zijn Instagram plaatst hij alleen nog berichten inzake goede doelen. Opmerkelijk is zijn onderstaand bericht over de Dag van de Doden in Mexico. Bij deze viering werden voor de verandering 1.000 doodgewaande vissen uitgezet in een rivier. Het gaat om de soort Golden Skiffia, die sinds 1990 daar niet meer teruggevonden werd. Dat de soort terug is uit de dood, komt door een samenwerking met verschillende instanties voor beter natuurbehoud.NieuwsFilm