3 prachtige topfilms op Netflix om nu te kijken

Films om even bij stil te staan.

Zoe van Leeuwen 3 december 2022 06:00 in Netflix
Er staan opvallend veel dramafilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms erg goed! Hieronder drie prachtige dramafilms die je op de streamingdienst vindt.

Fences

Regie: Denzel Washington| Hoofdrollen: Denzel Washington, Viola Davis, Mykelti Williamson | Kijk nuEen ooit veelbelovende honkbalspeler die geen kans kreeg op het hoogste niveau vanwege zijn huidskleur, leert zijn leven te accepteren in het Pittsburgh van de jaren 50.

The Power of the Dog

Regie: Jane Campion | Hoofdrollen: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons | Kijk nuDe broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zachtaardige zoon Peter als pion wordt gebruikt.

Moonrise Kingdom

Regie: Wes Anderson | Hoofdrollen: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton | Kijk nuTwee jong volwassenen worden in de jaren '60 verliefd en gaan er samen vandoor. De machthebbenden in hun dorp in New England krijgen hier notie van en gaan op zoek naar het tweetal. Norton, een scoutleider, en Willis, de sherrif, maken beiden deel uit van het zoekteam. McDormand speelt de moeder van het vermiste meisje, terwijl Murray haar vader zal gaan spelen.

NieuwsFilm