Non-binaire acteur in nieuwe film van 'Thor'-regisseur Taika Waititi

Non-binaire acteur in nieuwe film van 'Thor'-regisseur Taika Waititi

Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

Next Goal Wins is het verhaal van het nationale voetbalteam van Amerikaans-Samoa, dat zich tegen alle verwachtingen in probeert te kwalificeren voor het WK van 2014. Regisseur Taika Waiti vond het belangrijk dat dit zo goed mogelijk verteld werd en dat begon al bij de casting.

Jaiyah Saelua is een van de spelers in dat team en zij identificeert zich als 'fa'afafine'. Dit is in haar cultuur het derde geslacht, dat ergens tussen man en vrouw in zit. Waiti wist dit en vond belangrijk dit in de film ook zo echt mogelijk op beeld te laten zien.

Ingewikkeld
Dit was echter best wel lastig om voor elkaar te krijgen. Hij moest hier namelijk voor op zoek gaan naar een non-binaire acteur, die kon voetballen en ook nog afkomstig is uit Amerikaans-Samoa. Uiteindelijk kwam hij uit bij de relatief onbekende acteur Kaimana.

In een interview met Empire Magazine geeft hij aan: "De keuzemogelijkheden waren erg klein. Dus dat iemand gevonden kon worden was geweldig. Zij is super, ze neemt de film op sleeptouw."

Orgineel
Waititi heeft een gelijknamige documentaire uit 2014 gebruikt als inspiratiebron voor zijn film. Deze documentaire werd destijds met veel lof ontvangen. De trailer hiervan is onder dit artikel te zien.



NieuwsFilm

meest populair