Jamie Lee Curtis wou dat zij Sinead O'Connor meer gesteund had

Jamie Lee Curtis wou dat zij Sinead O'Connor meer gesteund had

Ze was haar tijd ver vooruit

De controversiële documentaire Nothing Compares van zangeres Sinead O'Connor is op sommige plekken in de bioscoop te zien. Jamie Lee Curtis zag het laatst en wou dat zij de zangeres meer gesteund had.

Jamie Lee Curtis schrijft op haar Instagram met een foto van de filmposter: "Ik ben van slag na het zien van deze spectaculaire documentair over dit ongelooflijk getalenteerd en gewond mens. Waar zij over praatte, zong en tegen vocht is allemaal aan het licht gekomen. Ik ben dankbaar voor haar dappere stem en schaam mij dat ik niet veel heb gedaan om haar te steunen."

Voorvechter
De actrice uit Halloween Ends is een voorvechter voor vrouwen en krijgt bijval bij haar bericht. Zo zegt iemand: "De media en het publiek hebben haar onrecht aangedaan. Ze liep ver voor op haar tijd." Een ander schrijft: "Ik zag het gisteren en voelde hetzelfde. Ze stond voor veel dingen waar zij enorm kritiek op kreeg. Maar ze stond sterk en kalm. Ik zie haar nu anders."

De documentaire beslaat een periode van de Ierse zangeres waarin zij verguisd wordt door de media en het publiek. In de jaren 90 sprak zij zich al uit tegen het seksueel misbruik in de katholieke kerk, Ze eiste publiekelijk excuses van de paus. Dat werd haar niet in dank afgenomen. Ze werd uitgejoeld bij een protestconcert ter ere van Bob Dylan door 20.000 man.

Expressie
Ook haar platenmaatschappij was vaak tegen haar vorm van expressie en weigerde mee te werken met haar ideeën. Zo mocht zij niet schreeuwend op de hoes van staan. Sinead kreeg regelmatig kritiek op haar afgeschoren haren van interviewers, want een kaal hoofd was niet vrouwelijk. Voor die jaren kan zij dan ook het symbool van vrouwenhaat en seksisme zijn.

Het artikel van Groene gaat er uitgebreid op in en staat hier. Het Instagram-bericht van Jamie Lee Curtis staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair