James Gunn vertelt over toekomstplannen van het DCU van Batman en Superman

De projecten komen in allerlei soorten en maten.

Boaz Vermeulen 29 november 2022 15:27 in Algemeen
Door de overname van James Gunn en Peter Safran van het DCU - de franchise met Batman en Superman - zijn er grote plannen op komst. Op Twitter is Gunn actief bezig met beantwoorden van vragen van de fans over de toekomst. Hierin deelt hij wat mooie toekomstplannen.

Gunn geeft op zijn Twitter aan dat de fans ook meer spin-offs kunnen verwachten in de vorm van een serie, zoals we Peacemaker zagen op HBO Max. "Ja absoluut, we willen het DCU gaan uitbreiden met films en series."

Genoeg investeringen dus voor DC in de toekomst. Fans maakte zich daarom zorgen over de op zichzelf staande DC-verhalen.

Gelukkig geeft Gunn aan dat de meeste op zichzelf staande films gewoon op de planning blijven. Ook deelt Gunn dat hij zelf ook nog projecten gaat doen in de toekomst, ondanks zijn nieuwe rol binnen het DCU.

Op zichzelf staande films blijven bestaan
Hoe populair en winstgevend het DCU ook gaat worden in de toekomst, de losse projecten blijven bestaan. Mede dankzij het feit dat deze projecten het vaak goed doen.

Een daarvan was de geanimeerde serie Harley Quinn die ontzettend goed ging door haar eigen schrijvers en versies van personages die niet hadden kunnen bestaan in het DCU. Het krijgt dan ook een vierde seizoen in februari 2023 op HBO Max.

Joker
Een ander goed voorbeeld voor hoe winstgevend deze projecten kunnen zijn is Joker die in 2019 uitkwam. Deze film kon een verhaal vertellen waarbij de makers geen rekening hoefde te houden met dingen die in eerdere films zijn vertelt.

Daarbij won Joaquin Phoenix ook nog een Oscar voor zijn rol als de Joker. De opbrengsten voor deze film waren dan ook enorm.

Hoe dan ook, we kunnen nog genoeg verwachten van DC. Of het nou in het DCU zit of dat het een los verhaal is.

NieuwsFilm