De filmstudio's achter 'The Dark Knight' en 'Spider-Man' gaan samen in zee

Legendary vindt een nieuwe partner.

Frank Vermeij 30 november 2022 08:37 in Algemeen
Legendary Entertainment, de productie studio achter pandemie-hits Godzilla vs Kong en Dune, gaat een nieuwe samenwerking aan met Sony Pictures. Ze verlaten hierdoor hun voormalige partner Warner Bros. De distributie en marketing van nieuwe films van Legendary valt nu volledig onder Sony.

De nieuwe stap voor Legendary zet een punt achter hun jarenlange samenwerking met Warner Bros. Zo produceerde Legendary gigantische hits als The Dark Knight-trilogie, The Hangover-trilogie, Inception, de recente 'King Kong' en 'Godzilla' films en nog veel meer voor de studio.

Niet meer tevreden bij Warner Bros
Toen Warner Bros in 2021 besloot op een aantal grote films tegelijkertijd in de bioscoop als op HBO-Max uit te brengen zonder iets te laten weten aan de crew of productiebedrijven achter die films, ontstond er al enige frictie tussen Legendary en Warner Bros.

Bij Legendary waren ze namelijk helemaal niet blij met de gelijktijdige releases van hun films op HBO-Max en in de bioscopen. Dat jaar brachten ze namelijk de eerder benoemde Godzilla Vs Kong en Dune uit. Allebei films die veel meer potentie hadden qua omzet en een stuk succesvoller hadden kunnen zijn.

De samenwerking met Warner Bros is echter nog niet helemaal afgekapt. Zo blijft Legendary wel gewoon werken aan projecten die al in productie waren tijdens hun samenwerking met Warner Bros, bijvoorbeeld Dune: Part 2.NieuwsFilm