Eerste blik op Vulture van John Malkovich uit de geschrapte 'Spider-Man 4'-film

What could have been...

Frank Vermeij 30 november 2022 12:30 in Algemeen
Inmiddels is het alweer twaalf jaar geleden sinds Sony besloot om Spider-Man 4 te cancellen en de films te rebooten met The Amazing Spider-Man. In de jaren erna kwamen fans steeds meer te weten over de geschrapte film, waaronder de inclusie van John Malkovich als de Vulture. Nu hebben we eindelijk eerste blik op zijn kostuum.

Tegenwoordig denken we aan Michael Keaton als superschurk The Vulture wordt benoemd. Hij speelde het personage natuurlijk in Spider-Man: Homecoming, maar een lange tijd ervoor zou John Malkovich (waarschijnlijk) de vijand spelen in de geschrapte Spider-Man 4 van Sam Raimi.

Een andere vijand die mensen nu wel kennen van de Tom Holland films is Mysterio. Dit personage zou ook verschijnen in het begin van Spider-Man 4 als een kleinschalige vijand. In de storyboards is het duidelijk te zien dat Bruce Campbell dit personage zou gaan spelen.

Waarom geschrapt?
Tobey Maguire, regisseur Sam Raimi en de studio hadden allemaal de intentie om een vierde Spider-Man film te maken. Er was zelfs al een officiële releasedatum voor de film (6 mei 2011), maar dit bleek achteraf de reden te zijn dat het project uit elkaar viel.

Sam Raimi vertelde namelijk het volgende in een interview met Vulture magazine in 2013: "Het was gewoon dat we een deadline hadden en ik kon het verhaal niet laten werken op een niveau dat ik wilde dat het werkte. Ik was erg ongelukkig met Spider-Man 3 en ik wilde Spider-Man 4 maken om op een zeer hoge noot te eindigen, de beste Spider-Man van allemaal."NieuwsFilm