De film 'GG Allin: Live.Fast.Die' over meest controversiële punk-icoon ooit is in de maak

'GG Allin: Live.Fast.Die' is de titel van de nieuwe film

Frank Vermeij 30 november 2022 12:50 in Algemeen
Regisseur Jonas Åkerlund, voornamelijk bekend van zijn Netflix-film Polar met Mads Mikkelson, is nu bezig met een biopic over GG Allin. Allin was in de jaren 80 misschien wel het meest controversiële figuur in de punk-scene. Zo werden zijn shows vrijwel altijd gewelddadig en werd hij vaak gearresteerd.

Waarom GG Allin?
Akerlund vertelde het volgende over waarom hij precies over Allin een film wilde maken: "Dit is precies het soort echte en rauwe verhaal waar ik naar op zoek ben en deze film onderzoekt de lelijke buik van het beest en hoe Kevin Allin GG is geworden,"

"Punk was al een genre over het verleggen van grenzen, het uitbreiden van muziekgenres en de definitie van artistieke expressie. In een tijd waarin werd gedacht dat punk dood, uitverkocht of te rauw was om te overleven, kwam GG bloedend, pissend en zinkend als geen punk eerder in de scene.

'Live.Fast.Die' gaat over een zieke die om hulp had moeten vragen. GG's sterke persona was een gia, maar deze borderline persoonlijkheidsstoornis werd niet behandeld en doodde hem.

Wanneer we de film kunnen verwachten is nog de vraag, maar als je interesse hebt in het werk van Åkerlund kun je hieronder de trailer kijken van Polar.NieuwsFilm