Netflix pakt uit met deze topfilm voor de feestdagen

Een fijne animatiefilm voor heel de familie!

Jeffrey Kouters 30 november 2022 13:13 in Algemeen
Netflix pakt binnenkort uit met een fijne film voor de feestdagen: Abominable. In deze animatiefilm, gemaakt door DreamWorks en Pearl Studio, ontmoeten een meisje en haar vrienden een magische yeti die ze terug naar zijn ouders willen brengen.

Abominable - in Nederland uitgebracht onder de titel Everest: De Jonge Yet! - scoort Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, een nette 82 procent aan positieve beoordelingen met een gemiddelde van een 6.7.

Zeker de kwaliteit van de animatie valt in de smaak, maar gezien het feit dat dit een DreamWorks-productie is, mag je ook niet minder verwachten.

Abominable (2019)
Regie: Jill Culton | Cast: Chloe Bennet, Tenzing Norgay Trainor, Eddie Izzard , e.a.
Tienermeisje Yi vindt een ontsnapte jonge yeti op haar dak. Samen met haar vrienden Jin en Peng besluit ze hem Everest te noemen en hem terug te brengen naar zijn ouders op de Mount Everest. Daarvoor moeten ze een lange, avontuurlijke reis door China maken. Natuurlijk worden de vrienden onderweg gedwarsboomd door gemeneriken die het op Everest hebben gemunt.

Echt familieplezier
Abominable is een fijne en fantasierijk animatiefilm. Deze prent is absoluut een aanrader voor de feestdagen, want is leuk voor heel de familie.

In oktober dit jaar verscheen er een vervolg in de vorm van een televisieserie genaamd Abominable and the Invisible City.Het is nog niet bekend wanneer Abominable precies op Netflix verschijnt, maar daarvan houden we je vanzelfsprekend op de hoogte.

NieuwsFilm