Welke films zijn vanaf vandaag nieuw in de bioscoop te zien

Met deze week o.a een duistere kerstthriller met een duidelijke boodschap en tiener Sara die droomt ervan iemand anders te zijn.

FT 1 december 2022 12:24 in Algemeen
Onderstaande films zijn vanaf vandaag nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Bones and All (2022)
Regie: Luca Guadagnino | Cast: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance, Kendle Coffey

'Bones and All' gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen. Samen ondernemen ze een ware odyssee, die hen voert langs de achterafweggetjes, verborgen doorgangen en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan. Maar uiteindelijk leiden alle wegen toch terug naar hun angstaanjagende verleden en naar een beslissend moment dat zal bepalen of hun liefde hun anders-zijn kan overwinnen.

Lees de recensie van Bones and All geschreven door Terence Shea -

Bekijk de trailer van Bones and All.

Violent Night (2022)
Regie: Tommy Wirkola | Cast: David Harbour, Beverly D'Angelo, John Leguizamo, Cam Gigandet

Een duistere kerstthriller met een duidelijke boodschap: zet altijd in op rood. Een team huurlingen breekt op kerstavond in bij een rijke familie en neemt iedereen in huis in gijzeling. Maar ze hebben niet gerekend op de aanwezigheid van de kerstman..

Lees de recensie van Violent Night geschreven door Justus Stemfoort -

Bekijk de trailer van Violent Night.

Devotion (2022)
Regie: J.D. Dillard | Cast: Jonathan Majors, Glen Powell, Christina Jackson, Thomas Sadoski

1950, Koreaanse Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

Lees de recensie van Devotion geschreven door Symen Boersma -

Bekijk de trailer van Devotion.

Piggy (2022)
Regie: Carlota Pereda | Cast: Laura Galán, Richard Holmes, Carmen Machi, Irene Ferreiro

Het is zomer in Zuid-Spanje. Plussize tiener Sara droomt ervan iemand anders te zijn. Ze werkt tegen haar zin in de slagerij van haar ouders en wordt constant gepest door een groep meiden die haar Piggy noemen. Op een dag proberen ze haar te verdrinken in het lokale zwembad. Wanneer Sara na deze nare ervaring op weg naar huis is, ziet ze hoe een vreemde man haar treiteraars op gewelddadige wijze ontvoert. Zal ze haar mond opendoen en hulp inschakelen?

Lees de recensie van Piggy geschreven door Arjan Welles -Rose (2022)
Regie: Niels Arden Oplev | Cast: Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden...

Lees de recensie van Rose geschreven door Ruud Vos -

Bekijk de trailer van Rose.

Piece of My Heart (2022)
Regie: Dana Nechushtan | Cast: Elaine Meijerink, Roos Englebert, Jan Kooijman, Daniël Boissevain

Amsterdam, de jaren 70. Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven.

Lees de recensie van Piece of My Heart geschreven door Aram Isaac -

Bekijk de trailer van Piece of My Heart.

Plus que jamais (2022)
Regie: Emily Atef | Cast: Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjørn Floberg, Sophie Langevin

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar het Hoge Noorden om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

Lees de recensie van Plus que jamais geschreven door Didier Becu -R.M.N. (2022)
Regie: Cristian Mungiu | Cast: Marin Grigore, Judith State, Macrina Barladeanu, Orsolya Moldován

Net voor Kerstmis keert Matthias van zijn werk naar het ouderlijk bergdorpje in Transsylvanië terug. Hij vertrouwt niet helemaal op de opvoeding van zijn zoon Rudi en verlangt tegelijkertijd om zijn Hongaarse ex Csilla terug te zien. Ter plekke aangekomen ziet hij de inwoners in onrust leven, en al helemaal wanneer Csilla twee buitenlanders werk aanbiedt in haar bakkerij.

Lees de recensie van R.M.N. geschreven door Aram Isaac -

Bekijk de trailer van R.M.N..

Blind Ambition (2021)
Regie: Robert Coe, Warwick Ross | Cast: --

In deze documentaire vinden vier Zimbabwaanse vluchtelingen een doel in hun opleiding tot sommeliers in Zuid-Afrika. Wanneer de kans zich voordoet om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen blind wijn proeven in Frankrijk, begint hun volgende uitdagende reis. Ze krijgen ruimschoots de gelegenheid om hun talenten te demonstreren.

Lees de recensie van Blind Ambition geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Blind Ambition.

NieuwsFilm