Miljardenhit 'Top Gun: Maverick' maakt toch nog een pijnlijke uitglijder

Waar 'Avatar' wel slaagde, doet Tom Cruise dat niet...

Arjen Rooseboom 4 december 2022 22:30 in Algemeen
De koning van de box-office, Avatar (2009), kreeg in de loop der jaren meerdere heruitgaven om de opbrengsten extra te spekken.

En met succes, want dankzij een eerdere re-release in 2019 en een tweede keer in het afgelopen jaar (ter promotie van het vervolg The Way of Water) werden er nog enkele tientallen miljoenen binnen geharkt.

De knaller van dit jaar was zonder twijfel Top Gun: Maverick en de makers dachten bovenstaand trucje bij de sequel met Tom Cruise te herhalen, in de hoop op een laatste boost en potentiële aandacht voor de Oscars.

Nauwelijks beweging, ondanks 1000 theaters
Alleen valt dit vies tegen, want afgelopen weekend werd er niet meer dan $600.000 dollar verdiend en dat is een financieel schijntje, die eigenlijk amper het benoemen waard is, bovenop de $1,5 miljard dollar.

Hierdoor eindigde de film deze week achter Black Panther: Wakanda Forever, Violent Night, de Disney-flop Strange World, The Menu, Devotion en zelfs Crunchyroll's The Quintessential Quintuplets Movie.

De teleurstellende $600.000 dollar is ongeveer vergelijkbaar met wat er tijdens de 21e week in de officiële run werd opgehaald. Ook qua binnenlandse opbrengst lijkt het verschil met James Cameron's succes te groot en onoverbrugbaar ($717 miljoen dollar om $785 miljoen dollar).NieuwsFilm