Aaron Taylor-Johnson moet 'James Bond'-rol krijgen volgens regisseur

Aaron Taylor-Johnson moet 'James Bond'-rol krijgen volgens regisseur

Ze wilt graag met de eer strijken

Vorige week kwam het nieuws dat Kick-Ass-acteur Aaron Taylor-Johnson een geheime auditie heeft gedaan voor de rol van James Bond. Het internet barste los om het feit dat James Bond-producent Barbara Broccoli mega enthousiast bleek te zijn. Zij is blijkbaar niet de enigste.

No Time to Die (2021) was nog niet uit in de bioscopen en de geruchtenmolen draaide al op volle toeren omtrent de vraag wie de volgende James Bond zou worden. Er zijn al veel acteurs die hebben aangegeven graag de rol te willen spelen en het publiek heeft al grote namen als Henry Cavill en Idris Elba voorgedragen.

Het nieuws van Aaron Taylor-Johnson's casting kwam redelijk onverwacht binnen, toch blijkt hij al bijval te hebben van professionals in de industrie en oud-collega's. Regisseuse Gurinder Chadha weet het bijvoorbeeld zeker: hij móét de nieuwe James Bond worden.

Talent
De Indiase regisseuse geeft aan in een interview met Variety dat ze het talent van Taylor-Johnson al vroeg ontdekte. De regisseuse moest veel moeite doen bij Paramount Studios om hem gecast te krijgen in Angus, Thongs and Perfect Snogging, een van zijn eerste hoofdrollen.

"Ik denk dat hij echt een grote ster gaat worden, vertrouw me hierop en cast hem!", vertelde ze de studiobazen.

Ze zegt lachend dat ze zeker met de eer zal strijken mocht Taylor-Johnson inderdaad gecast worden als de Britse superspion.

De Britse acteur is overigens niet de enigste die een vroege filmrol heeft te danken aan de Indiase regisseuse. Niemand minder dan Keira Knightley kreeg ook haar eerste grote hoofdrol in Bend it Like Beckham dankzij de regisseuse.

Het hele artikel met Variety kun je hier lezen.



NieuwsFilm

meest populair