Komt er ook een 'Avatar' tv-serie op Disney+? James Cameron reageert

Komt er ook een 'Avatar' tv-serie op Disney+? James Cameron reageert

De tijd lijkt er nog niet rijp voor.

De geruchtenmolen omtrent de Avatar-franchise draait overuren. Na 13(!) jaar wachten en meerdere uitstellingen is de release van Avatar: The Way of Water op 14 december een feit. Er wordt echter alweer gekeken naar mogelijkheden voor de toekomst, waaronder die van een TV-serie.

Het is het meest ambitieuze project van regisseur James Cameron tot nu toe. Na de release en het immense succes van Avatar (2009) kondigde Cameron aan 3 sequels te willen maken. Een poosje terug schroefde hij dit al op naar maar liefst 6. Maar de ambitie lijkt hier niet te stoppen, gezien James Cameron aangeeft er ook ruimte voor de Na'Vi zal zijn op televisie.

Televisie Format
In een recent interview met The Hollywood Reporter bespreekt de Titanic-regisseur de mogelijkheid om de populaire franchise ook naar de televisiewereld te brengen. Hij geeft aan dat er nu nog geen concrete plannen voor zijn, maar hij sluit niets uit voor de toekomst.

"Het probleem met de CG-personages is dat ze veel tijd en geld kosten. Dat werkt nu nog niet voor televisie", aldus de regisseur

"In 10 jaar tijd, met de ontwikkelingen van de technologie, is dit zeker wel een mogelijkheid, maar voor nu heeft het nog niet mijn interesse", concludeert hij.

Het lijkt er dus op dat Cameron zich voor nu volledig zal focussen op de sequels. De franchise komt overigens niets tekort, aangezien er ook een stripboek en videogame omtrent de wereld van Pandora in ontwikkeling zijn.

Avatar: The Way of Water is vanaf 14 December te zien in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair