Zo rijk is Sandra Bullock uit 'Speed' en 'The Lost City'

Zo rijk is Sandra Bullock uit 'Speed' en 'The Lost City'

En toch is 'Minions' haar meest succesvolle film.

De 58-jarige Sandra Bullock is actrice, stemactrice producer, regisseur en ondernemer. Haar nettowaarde wordt geschat op ongeveer 250 miljoen Amerikaanse dollar.

Waar Sandra Bullock opviel met succesvolle films als Speed en The proposal, was haar meest succesvolle film Minions, waarin zij de stem in sprak van de schurk. De gele mannetjes bleken een ongelooflijk succes met een wereldwijde omzet van 1 miljard. In 2022 speelde zij niet alleen in The Lost City, maar schreef zij ook het script en produceerde zij mee.

Enkele salarissen
Sandra is een van de weinige sterren die uit één rol een hoop geld kan halen. Voor de film Gravity ontving zij 70 miljoen, doordat zij een inkomen van 20 miljoen vroeg, plus 15% op alle extra's als commissies en merchandise.

Voor Speed ontving zij in 1994 het bedrag van 500.000, terwijl zij in 1996 door haar gestegen populariteit 8 miljoen kon vragen voor A time to kill. Voor The Blind Side ontving zij 20 miljoen en voor de Minions 10 miljoen.

Hoe het begon
Sandra Bullock is geboren in Virginia, gelegen in Amerika. Haar Duitse moeder was destijds operazangeres en haar vader bekleedde een functie binnen het Amerikaanse leger. Hierdoor leefde Sandra deels in Duitsland en deels in de Verenigde Staten.

Sandra Bullock zong als kind al in een koor en speelde in theatervoorstellingen. Zij studeerde af in drama en wist in New York steeds kleine rollen te bemachtigen, terwijl zij daarnaast werkte in de bediening en achter de bar. Ze bleef daarbij acteerlessen nemen.

Hoe het verder ging
Uiteindelijk gaf regisseur Alan J. Levi haar een eerste rol in de tv-film The Six Million Dollar Man en Bionic Woman. Hierna volgden meer kleine rollen voor televisieproducties tot zij haar eerste filmrol te pakken had in Demolition Man naast Sylvester Stallone en Wesley Snipes in 1993.

In 1994 brak ze definitief door met de hitfilm Speed naast Keanu Reeves, die wereldwijd een omzet maakte van 350 miljoen. De carrière van Sandra Bullock versnelde verder door succesvolle films als While you were sleeping en A time to kill en Miss Congeniality.

Meer bezit
Sandra Bullock heeft de productiemaatschappij Fortis Films in bezit en produceert verschillende films en shows. Daarnaast bezit zij verschillende ondernemingen in Texas. Na een aantal stukgelopen relaties besloot zij zelf twee kinderen te adopteren.

Sandra Bullock is ook een groot filantroop en geeft miljoenen aan organisaties als het Amerikaanse Rode Kruis. En natuurlijk zit een deel van haar geld ook in huizen. Naar bekend, heeft zij er 20 met een totaalbedrag van 80 miljoen. Zij heeft er in elk geval eentje nabij San Diego, in Los Angeles en in Malibu.

Het artikel in Celebrity Networth staat hier. Een interview met Sandra Bullock en Channing Tatum staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair