Ashton Kutcher dacht aan zelfdoding om zijn tweelingbroer te redden

Ashton Kutcher dacht aan zelfdoding om zijn tweelingbroer te redden

Zijn broer wachtte op een harttransplantatie

Ashton Kutcher vertelt, dat hij dacht aan zelfdoding om zijn tweelingbroer te redden. De acteur uit Jobs is de helft van een tweeling. Zijn tweelingbroer, Michael, is met een aandoening geboren.

Michael bleek geboren te zijn met een hersenbeschadiging, genaamd cerebrale parese. Deze handicap is een houding- en bewegingsstoornis. In hun tienerjaren bleek Michael zieker dan verwacht. Hij moest een harttransplantatie ondergaan, maar het wachten was op een hart.

Onthullend interview
Dat vond Ashton Kutcher zo erg voor zijn tweelingbroer, dat hij overwoog zijn hart aan Michael te geven. Hij was pas 13 jaar en in zijn beleving wilde hij graag dat zijn broer bleef leven. Kort na het slechte nieuws stond Ashton op een balkon en dacht dat hij er misschien af kon springen. Dan kon zijn broer vast zijn hart krijgen

Zijn vader zag Ashton gelukkig staan en ging in gesprek met hem. Kort erna, konden artsen hen vertellen dat er een hart beschikbaar was. De harttransplantatie lukte en Michael leeft nog steeds. Beiden zijn 44 jaar oud. Michael vraagt inmiddels aandacht voor zijn aandoening, zodat meer mensen de stoornis kunnen normaliseren voor anderen.

Gezondheid en herstel
Samen gaven Ashton en Michael een onthullend interview in de nieuwe Paramount+ serie The Checkup with Dr. David Agus. Daar gaat Ashton ook in op zijn eigen gezondheid en herstel. Een paar jaar geleden moest hij een jaar lang revalideren na plotse blindheid. In verschillende afleveringen zullen ook Oprah Winfrey en Jane Fonda in gesprek gaan over hun gezondheid.

Het artikel in Moviemeter staat hier. Het verhaal vertelde Ashton al eerder en staat ook bij Hollywood hier. ET plaatste onderstaand filmpje online op YouTube.



Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl

NieuwsFilm

meest populair