Welke films zijn vanaf vandaag nieuw in de bioscoop te zien

Welke films zijn vanaf vandaag nieuw in de bioscoop te zien

Met deze week o.a 'The Offering' en 'White Noise'.

Onderstaande films zijn vanaf vandaag te bekijken in de Nederlandse bioscoop.

Armageddon Time (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Gray | Cast: Anne Hathaway, Jeremy Strong, Michael Banks Repeta, Jaylin Webb

Armageddon Time is een zeer persoonlijk coming-of-age-verhaal van de gerenommeerde filmmaker James Gray over de kracht van familiebanden en het najagen van de 'American Dream'. De sterrencast van de film bestaat onder meer uit Anthony Hopkins, Anne Hathaway en Jeremy Strong.

Lees de recensie van Armageddon Time geschreven door Arjan Welles -



Call Jane (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Phyllis Nagy | Cast: Elizabeth Banks, Sigourney Weaver, Chris Messina, Kate Mara

Joy (Elizabeth Banks), een huisvrouw in het Amerika van de jaren '60, kijkt uit naar het krijgen van haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt. Omdat de reguliere doktoren haar niet willen helpen, wendt ze zich tot 'The Janes' een geheime groep vrouwen die onder leiding van de charismatische Virginia (Sigourney Weaver) alles riskeert om vrouwen als Joy hun eigen keus te kunnen laten maken. De vrouwen redden hiermee Joy's leven en deze ingrijpende gebeurtenis wakkert bij haar de ambitie aan om zelf ook andere vrouwen te helpen hun eigen lot te bepalen.

Lees de recensie van Call Jane geschreven door Terence Shea -



Wil de Krokodil (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Josh Gordon, Will Speck | Cast: Javier Bardem, Winslow Fegley, Shawn Mendes, Constance Wu

Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Lees de recensie van Wil de Krokodil geschreven door Didier Becu -

Bekijk de trailer van Wil de Krokodil.

La nuit du 12 (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dominik Moll | Cast: Bastien Bouillon, Bouli Lanners, Théo Cholbi, Johann Dionnet

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, en maar blijft rondspoken. Clara's moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje.

Lees de recensie van La nuit du 12 geschreven door Didier Becu -

Bekijk de trailer van La nuit du 12.

Mi país imaginario (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Patricio Guzmán | Cast: --

In 'Mi país imaginario' documenteert Patricio Guzmán de demonstraties in Santiago, Chili van oktober 2019. Anderhalf miljoen mensen gingen de straten van Santiago op voor meer democratie, een waardiger leven, beter onderwijs, een beter gezondheidssysteem en een nieuwe grondw

Lees de recensie van Mi país imaginario geschreven door Sjoerd van Wijk -



LeoLeo: Het Alpacafeest! (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rik Sinkeldam, Andy van Veen | Cast: Glenn Coenen, Lynn Tackaert, Noa Summers, Belinda Vermeer

Twee Alpaca's - Lea en Leo - wonen samen met het meisje Yma en haar hondje Pablo op de boerderij van Boer Hector in Peru. Boer Hector heeft een verrassing! Hij heeft een nieuw Alpaca vriendje meegenomen genaamd Leo. Leo moet in het begin wennen aan de nieuwe omgeving, maar al snel is hij vertrouwd met zijn medebewoners. Luis is bijna jarig. Lea wil Luis verrassen met een groot feest en daar zal Leo haar goed bij helpen. Helaas verloopt niet alles zoals gepland en lijkt het erop dat het feest niet door zal gaan. Lukt het de Alpaca's er toch nog een groot feest van te maken?

White Noise (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Noah Baumbach | Cast: Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle, Madison Gaughan

Tegelijkertijd hilarisch en afschuwelijk, lyrisch en absurd, gewoontjes en apocalyptisch, vertelt 'White Noise' het verhaal van een hedendaagse Amerikaanse familie en hun poging om te dealen met de mondaine conflicten van het dagelijks leven. Onderwijl worstelen ze met de universele mysteries in de liefde, de dood en de mogelijkheid op geluk in een onstabiele wereld. Gebaseerd op het boek van Don DeLillo.

Lees de recensie van White Noise geschreven door Aram Isaac -

Bekijk de trailer van White Noise.

A Wake (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Scott Boswell | Cast: Noah Urrea, Scott Cox, Sofia Rosinsky, Emilie Talbot

De tieners Jameson en Mitchel hebben een geheime liefdesrelatie. De enigen die van hun relatie afweten, zijn Mitchels tweelingbroer en zijn jongere zus. De plotselinge dood van Mitchel ontwricht zijn familie en zet hun wereld op zijn kop. Jameson gooit olie op het vuur als hij een bom dropt tijdens Mitchels afscheidsceremonie.

The Offering (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Oliver Park | Cast: Paul Kaye, Nick Blood, Allan Corduner, Emm Wiseman

In de hoop zich te verzoenen met zijn streng orthodox-joodse vader, keert Arthur na vijftien jaar samen met zijn zwangere vrouw terug naar huis. Hij heeft echter nog een geheime reden om zijn vader op te zoeken. Als in de kelder van het huis waar vader Saul het mortuarium van de gemeenschap runt een lijk wordt binnengebracht, blijkt daar een oude entiteit in te huizen. En deze kwaadaardige Abyzou - volgens de mythe verantwoordelijk voor miskramen en kindersterfte - blijkt sinistere plannen te hebben. De demon drijft iedereen tot het uiterste en zal ervoor zorgen dat sommigen meer verliezen dan hun alleen verstand.

Lees de recensie van The Offering geschreven door Terence Shea -

Bekijk de trailer van The Offering.

NieuwsFilm

meest populair