Austin Butler vreesde voor carrière door in de huid van Elvis te kruipen

Austin Butler vreesde voor carrière door in de huid van Elvis te kruipen

De acteur ervaarde enorme prestatiedruk

Elvis is een van de grootste producties die we dit jaar hebben mogen aanschouwen. De biopic over de Amerikaanse zanger werd sterk ontvangen en maakte van acteur Austin Butler een wereldster. In een interview met Variety erkent de acteur echter dat hij vreesde voor zijn carrière.

Elvis, geregisseerd door Moulin Rouge-regisseur Baz Luhrmann, verteld de gehele levensloop van 'The King'. Austin Butler heeft zichzelf in anderhalf jaar tijd klaargestoomd om in de huid te kruipen van de alom geliefde zanger. Dit deed hij door volledig in de huid te kruipen van zijn personage, toch bracht dit ook een gevoel van onzekerheid bij de acteur toen de draaidagen eenmaal begonnen.

Comeback Show
Aanvankelijk zouden ze film in chronologische volgorde opnemen, dit was ook makkelijker voor Butler om lichamelijke transformaties te ondergaan. De Corona-pandemie gooide echter roet in het eten waardoor dit niet meer mogelijk was.

De eerste opnames waren die van de iconische 'Comeback Show', een dag die Butler nooit zal vergeten.

"Het was de tweede draaidag, ik had anderhalf jaar de tijd om mijzelf hierop voor te bereiden. Al dat werk is voor niets als je het dan toch niet goed weet te doen", aldus de acteur.

De acteur gebruikte 'method acting', een manier waarbij je je eigen emoties gebruikt om een acteerprestatie te leveren.

"Ik vreesde voor mijn carrière op dat moment, voordat ik het podium opliep. Maar op dat moment in zijn carrière vreesde Elvis ook voor die van hem, en dat heb ik in mijn voordeel gebruikt", vervolgt Butler.

Elvis valt momenteel hier te streamen op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair