'The Whale' vestigt indrukwekkend record in de bioscoopzalen

'The Whale' vestigt indrukwekkend record in de bioscoopzalen

Gaat deze film een financieel succes worden?

Er is veel te doen rondom The Whale. De nieuwe film van regisseur Darren Aronofsky komt in Nederland pas volgend jaar uit maar is veelbesproken in de media. De film kreeg afgelopen week een beperkte bioscooprelease in de States en kan meteen een record in zijn zak steken.

De nieuwe film van de Black Swan-regisseur ging afgelopen jaar bij het filmfestival van Venetië in première. De film is ondertussen al veelbesproken in de media gezien de bizarre transformatie die hoofdrolspeler Brendan Fraser onderging voor de vertolking van een Engelse leraar met overgewicht.

Record
The Whale heeft een beperkte bioscooprelease gekregen in de States bij diens openingsweekend. De dramafilm was namelijk in maar 6 bioscoopzalen te zien en wist daarbij een indrukwekkende $360.000 dollar op te halen. Dat is een record voor het jaar 2022.

De vorige recordhouder was de film Everything Everywhere All At Once, die net zoals The Whale afkomstig is van filmdistributeur A24. Het gevestigde record van The Whale is veelbelovend voor wanneer de film in meer bioscoopzalen te zien zal zijn.

Recensies
The Whale werd ijzersterk ontvangen door critici op het filmfestival van Venetië, nu de film ook uit is in de bioscopen stromen er alsmaar meer recensies binnen. Op rottentomatoes.com heeft de film een score van 67%, waarmee de film 'certified fresh' wordt geacht.

The Whale is vanaf 16 Februari te zien in de Nederlandse Bioscopen. De trailer kan je hieronder bekijken:



NieuwsFilm

meest populair