Deze oude 'Star Wars'-film komt er misschien alsnog

Deze oude 'Star Wars'-film komt er misschien alsnog

Een hoopgevende update van regisseur Patty Jenkins over haar 'Star Wars'-project.

Lucasfilm kondigde twee jaar geleden Rogue Squadron aan: een nieuwe Star Wars-film van Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins. Sindsdien is het akelig stil rond het project gebleven. Gelukkig heeft Jenkins een hoopvolle update.

Hoewel de ene na de andere Star Wars-serie verschijnt, gebeurt er op filmgebied niet veel in het sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. Lucasfilm kondigde twee jaar geleden meerdere films aan, maar daarvan is er tot op heden geen enkele gerealiseerd.



Volle agenda
Een tijd terug gingen er geruchten rond dat de productie van Rogue Squadron niet meer doorging. Deze blijken niet helemaal onjuist.

In een nieuw statement laat regisseur Patty Jenkins weten dat zij het project eerder heeft moeten verlaten, omdat het maken van de film agendatechnisch te lastig werd.

"Na een lang en productief ontwikkelingsproces, werd duidelijk dat het opstarten van de productie niet snel genoeg kon gebeuren en ik wilde gewoon niet dat Wonder Woman 3 vertraging op zou lopen".

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Volgens Jenkins had Lucasfilm begrip voor haar beslissing en deed de studio haar het aanbod om het project weer op te pakken nadat ze Wonder Woman 3 zou hebben afgerond. Inmiddels is bekend geworden dat die superheldenfilm is geschrapt.

"Ik heb daarvoor een nieuw contract getekend", vertelt ze. De regisseur werkt dus nog altijd aan de film. "Ik ben nog steeds betrokken bij de film en de huidige status is dat we het actief aan het ontwikkelen zijn".

Jenkins kan geen garantie geven dat Rogue Squadron er daadwerkelijk komt. "Je weet in Hollywood nooit zeker of je groenlicht krijgt of niet. Dat weten we pas als we de voorbereidingen volledig hebben afgerond".



Er is dus nog altijd hoop!

NieuwsFilm

meest populair