DC-reboot is een feit: nieuwe 'Superman'-film in de maak zonder Henry Cavill

DC-reboot is een feit: nieuwe 'Superman'-film in de maak zonder Henry Cavill

James Gunn schrijft het script.

James Gunn heeft zojuist via Twitter laten weten het nieuwe plan voor het DC-universum klaar is. Een van de allereerste films in het nieuwe DCU wordt een 'Superman'-film over een jongere Clark Kent. Dit nieuws komt gepaard met het feit dat Henry Cavill de rol achter zich laat, maar wellicht is er nog een andere rol voor hem in de toekomst.

Nieuwe focus
Hoewel Gunn en Peter Safran pas begin van het komende jaar meer informatie kunnen delen over de projecten die onderdeel zijn van het nieuwe DCU-plan, heeft Gunn toch gedeeld dat hij bezig is met een script voor een nieuwe 'Superman'-film. Er moet nog een regisseur gevonden worden.

De film gaat zich focussen op een jongere Clark Kent die net begint als journalist bij The Daily Planet. De film gaat niet voor de zoveelste keer de oorsprong laten zien van het personage en speelt zich voornamelijk af in het fictieve Metropolis.



Nieuwe rol?
Het nieuws dat Henry Cavill een maand na zijn terugkeer als Superman in Black Adam de rol alweer achter zich gaat laten, komt voor veel fans zuur aan, maar het betekent niet het einde voor Cavill in het DCU.

Gunn laat namelijk weten dat hij en Peter Safran groot fan zijn van Cavill en ze deze week nog met Cavill hebben gesproken over mogelijkheden om in de toekomst samen te werken, mogelijk met een nieuwe rol.

Bekijk hieronder Cavill's officiële statement op Instagram.



NieuwsFilm

meest populair