James Cameron kritisch: "Terminator: Dark Fate is een Terminator-film voor opa's"

James Cameron kritisch: "Terminator: Dark Fate is een Terminator-film voor opa's"

Cameron clashte vaak met regisseur Tim Miller tijdens de productie.

James Cameron is momenteel volop bezig met de promotie van zijn nieuwe film Avatar: The Way of Water. Tijdens een interview met Deadline werd er gevraagd hoe hij terugkijkt op Terminator: Dark Fate, de film die misschien wel de laatste spijker aan de doodskist was voor de franchise. Cameron heeft een opvallende mening over de film.

Eigen schuld
Cameron geeft zichzelf de schuld dat de film niet het succes werd waar hij op had gehoopt: "Ik weigerde het zonder Arnold te doen. Tim wilde Arnold niet, maar ik zei: "Kijk, dat wil ik niet. Arnold en ik zijn al 40 jaar vrienden." Het betekende anders gewoon niet zoveel voor mij om de film te doen."

"En toen wilde Tim Linda (Hamilton). Ik denk dat wat er is gebeurd, is dat ik denk dat de film had kunnen overleven met Linda erin, ik denk dat het had kunnen overleven met Arnold erin."

"Maar als je Linda en Arnold allebei erin stopt en dan, weet je, ze is 60-iets, hij is 70-iets, ineens was het niet je Terminator-film, het was niet eens de Terminator-film van je vader, het was de Terminator-film van je opa."

Toch tevreden?
Cameron is, ondanks onenigheid met regisseur Tim Miller en het feit dat het een financiële flop was, redelijk tevreden met de film. De twee zijn zelfs nog steeds vrienden: "Ik vond hem leuk voor de film, vond hem niet erg leuk tijdens de film, en ik vind hem nu leuk, en ik denk dat hij hetzelfde voelt."

Cameron's langverwachte nieuwe film Avatar: The Way of Water is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Hieronder bekijk je nog een keer de trailer.



NieuwsFilm

meest populair