'Queen's Gambit'-actrice Anya Taylor-Joy gaat tegen Hollywood in

'Queen's Gambit'-actrice Anya Taylor-Joy gaat tegen Hollywood in

De actrice maakt graag een statement

Anya Taylor-Joy schitterde dit jaar in de film The Menu. De horrorkomedie werd goed ontvangen door critici, waarbij vooral Ralph Fiennes in de rol van de angstaanjagende chef-kok Julian Slowik werd geprezen.

LET OP: Dit artikel bevat mogelijk spoilers.

In The Menu, geregisseerd door Mark Mylod (Ali G Indahouse), gaat een groep elitaire mensen naar een afgelegen eiland om te genieten van een Michelin-waardig diner. Het blijkt nu dat in één van de scènes Anya Taylor Joy volledig van het script afweek. Met een verbluffend resultaat.

Klap
In de film wordt het duidelijk dat chef-kok Julian Slowik de gasten naar zijn eiland liet komen om te sterven. Wanneer zijn plan onthuld wordt aan de tafelgasten reageert men geschokt, behalve Anya Taylor-Joy.

De The Queen's Gambit-actrice moest volgens het script droevig reageren op deze schokkende revelatie. Ze reageerde echter furieus, en verkocht haar tegenspeler Nicholas Hoult (die in het complot van de chef-kok zat), een flinke klap.

Hollywood
Volgens Taylor-Joy deed ze dit aangezien ze vond dat dit een veel logischere reactie zou zijn in plaats van te huilen. Ze wilde graag de Hollywood standaard doorbreken waarin vrouwen te kwetsbaar worden opgesteld.

"Ik wilde geen 'mannen die verschrikkelijke dingen doen en de vrouw zit daarnaast zitten te huilen', wij vrouwen worden ook boos en halen uit", aldus de actrice.

De input van Anya Taylor-Joy heeft in ieder geval effect gehad, gezien de klap ook de film heeft gehaald.

The Menu is momenteel nog te zien in de bioscoop, er is tot dusver niets bekend over een streaming-release.



NieuwsFilm

meest populair