Ook 'The Whale' schrijver komt op voor de film na kritiek

Ook 'The Whale' schrijver komt op voor de film na kritiek

Geef de film een kans.

Nog niet zo heel lang geleden verscheen de nieuwe trailer van The Whale, waarin Brendan Fraser schittert. Hij maakt zijn grote comeback na jaren ellende en wordt dan ook bedolven onder de complimenten, maar niet iedereen is helemaal tevreden.

Hoewel Fraser het dus geweldig schijnt de doen, is niet iedereen het er met eens dat hij werd gecast om een dikke persoon te spelen, aangezien hij dit niet echt is. Nog niet zo heel lang geleden vroeg acteur Daniel Firenze zich af waarom Aronofsky niet gewoon meteen voor een acteur met overgewicht is gegaan.

Darren Aronofsky reageerde hierop en beet recentelijk van zich af. The Whale-schrijver Samuel D. Hunter volgt nu het voorbeeld van de regisseur.

Reactie
Tijdens een recent interview erkent Hunter dat mensen met overgewicht niet altijd even leuk worden neergezet in films, maar dat The Whale anders is: "Als je kijkt naar de filmgeschiedenis van personages met overgewicht, dan kom je er snel achter dat dit tamelijk belabberd is".

"Er werden fatsuits gebruikt, enkel en alleen om grappen te maken. Wat wij doen is iets heel anders. In 'The Whale' draagt Brendan ook een speciaal pak, maar wij hebben er alles aan gedaan om er een menselijk verhaal van te maken, vol met complexe emoties. Ik begrijp dat mensen boos kunnen reageren, maar ik hoop dat jullie even kunnen wachten, want het verhaal dat we hebben gemaakt is denk ik een van empathie en liefde".

Mocht je de laatste trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair