Austin Butler over voorbereiding op 'Dune: Part Two' na 'Elvis'

De acteur trainde zelfs met een Navy SEAL voor de rol!

Nog even geduld voor de release van Dune: Part Two. Elvis-acteur Austin Butler heeft in het tweede deel grote schoenen om te vullen en praat daarom over de pittige voorbereiding voor deze rol.

In Dune: Part Two zullen we een eerste blik krijgen van de jongere neef van Baron Harkonnen: Feyd-Rautha Harkonnen. Austin Butler kruipt in de huid van dit personage.

In de eerste verfilming uit 1984, speelde muzikant Sting dezelfde rol.



In topvorm
Butler praat met Backstage over zijn pittige voorbereiding op deze rol. Hij vertelt dat hij heeft getraind met een Navy SEAL om in de juiste vorm te komen voor de opnames. De rol vereist namelijk behoorlijk wat fysieke kracht. "Hij trainde mij maandenlang om mijn lichaam in de juiste vorm te krijgen. Daardoor kon ik doen wat van me werd gevraagd."

Elvis
In Elvis liet Butler al zien dat hij zich goed in een rol kan storten. De verwachtingen zijn daarom ook hoog voor de jonge acteur. "Voor Dune waren er andere uitdagingen dan voor Elvis.(...) Ik hou ervan om in deze andere werelden te leven."

De opnames voor Dune: Part Two zitten er inmiddels op. Naar verwachting is het tweede deel in november 2023 te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair