Overduidelijk meer Japanse invloed op 'John Wick: Chapter 4'

Overduidelijk meer Japanse invloed op 'John Wick: Chapter 4'

De invloed gaat van wapens tot casting en nog veel meer.

De 'John Wick'-filmreeks neemt al sinds het begin inspiratie van Aziatische films en cultuur. John Wick: Chapter 4 lijkt nog meer inspiratie te nemen van Aziatische cultuur en dan specifiek Japans. Regisseur Chad Stahelski gaat hier verder op in in een interview met Total Film.

Japans thema
De Japanse invloeden lijken in John Wick 4 wat verder te gaan dan vechtkunsten, wapens en acteurs. Het lijkt nu ook de kern van de thematiek in het vierde deel.

Stahelski zei het volgende: "Deze heeft een heel Japans thema. Het gaat om een bepaalde code, of het nu gaat om vriendschap of de kunst van het leven. Hoewel iedereen in de film een slechterik is, is er een code."

"Ik ben een grote fan van Chambara-films - zwaardvechtfilms, samoeraifilms - van 'Harakiri' tot 'Seven Samurai'. Ik kan letterlijk alle 26 films van 'Zatoichi' noemen, plus de tv-programma's! Dus dat is natuurlijk een enorme invloed."

Hiroyuki Sanada
Naast deze Japanse invloed, is ook de legendarische Japanse acteur Hiroyuki Sanada te zien in Chapter 4. In de trailer zien we dat de acteur het opneemt tegen Chinese actielegende Donnie Yen.

John Wick Chapter 4 is vanaf 22 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. Hieronder bekijk je nog een keer de trailer.



NieuwsFilm

meest populair