Wanneer verschijnt toch het vervolg op de horrorhit 'Invisible Man'?

Wanneer verschijnt toch het vervolg op de horrorhit 'Invisible Man'?

En welke rol gaat horrorkoning James Wan (Saw, The Conjuring) hierin spelen?

Bijna drie jaar geleden kwam The Invisible Man uit, een succesvolle griezelfilm met Elisabeth Moss in de hoofdrol. De verwachting was dat productiemaatschappij Blumhouse wel een sequel zou gaan maken, maar tot nu toe werd er nog niets officieel aangekondigd.

The Invisible Man kwam begin 2020 uit, vlak voordat de coronacrisis ervoor zorgde dat alle bioscopen dicht moesten. De film werd een hit, met een wereldwijde opbrengst van 144 miljoen dollar terwijl het budget bescheiden was. Critici prezen de regie van Leigh Whannell, het spel van Moss en natuurlijk de sensatie.

De grote vraag...
De grote vraag is dus: waarom heeft Blumhouse hier nog geen franchise van gemaakt? De grote man zelf - Jason Blum - komt tijdens een perspraatje voor de nieuwe horrorfilm M3GAN met een update, en betrekt gelijk James Wan (Saw, The Conjuring) erbij:

Blum: "Ik denk dat het grotendeels mijn schuld is dat er nog geen vervolg is aangekondigd. Hopelijk komen onze dromen uit en gaan onze twee bedrijven hier samen aan werken. Misschien kan James me hierbij helpen."

Wan: "Geen enkel probleem."

Druk met andere zaken
Hoofdrolspeler Moss gaf begin dit jaar aan dat als er een vervolg zou komen, dat de kwaliteit wel van hoog niveau zou moeten zijn. Schrijver en regisseur Whannell is de laatste jaren vooral druk met andere projecten en heeft zich er nog niet toe kunnen zetten om een Invisible Man-sequel te schrijven.

De update van Blum en Wan zou hier verandering in kunnen brengen. Wan en Whannell zijn goede vrienden en werkten samen onder meer aan Saw en Insidious. Nu de bedrijven van Wan en Blum - Atomic Monster en Blumhouse - richting een fusie gaan, zou Wan ervoor kunnen zorgen dat The Invisible Man 2 er gaat komen. Bijvoorbeeld door zich met het script te gaan bemoeien.

The Invisible Man nog niet gezien? Hier is de trailer:



NieuwsFilm

meest populair