Bruce Willis heeft mogelijk niet lang meer te leven: zijn meest memorabele films op een rij

Bruce Willis heeft mogelijk niet lang meer te leven: zijn meest memorabele films op een rij

De Die Hard-acteur heeft vele mooie films opgeleverd.

Afgelopen week werd duidelijk dat het achteruitgaat met de gezondheid van Hollywood-acteur Bruce Willis. In 2022 werd al bekend dat Willis de aandoening Afasie heeft en dat hij moest stoppen met acteren.

Hieronder werpen we een blik op zijn meest memorabele films die hij heeft gemaakt. Uiteraard zijn het er aardig wat, maar we doen een poging om het samen te vatten in vijf titels.

Die Hard (1988)
Regie: John McTiernan | Overige cast: Bonnie Bedelia, Reginald VelJohnson, Paul Gleason
Voor Die Hard kenden de meeste mensen Willis van de serie Moonlighting (1985-1989) en hij was al te zien in de film Blind Date. Met zijn rol als John McClane in Die Hard en de vier vervolgfilms werd hij in een klap een actieheld, een status die hem tot het einde van zijn carrière heeft achtervolgd.

Bekijk alle Die Hard-films op Disney+.


Pulp Fiction (1994)
Regie: Quentin Tarantino | Overige cast: John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Amanda Plummer
Na Die Hard speelde Willis in uiteenlopende films en wist hij op te vallen met zijn stemrol in de Look Who's Talking-films. In 1994 speelde hij een belangrijke rol in Quentin Tarantino's tweede film Pulp Fiction, als de (on)gelukkige Butch Coolidge. Willis werkte later met QT samen aan Four Rooms en Planet Terror.

Bekijk Pulp Fiction op Netflix.


12 Monkeys (1995)
Regie: Terry Gilliam | Overige cast: Brad Pitt, Jon Seda, Madeleine Stowe
Een jaar na Pulp Fiction was Willis te zien in 12 Monkeys van regisseur Terry Gilliam. De creatieve scifi-film is nog altijd erg geliefd. Willis speelde het personage James Cole die terug in de tijd werd gestuurd om informatie te verzamelen over een virus. Ook met een prachtrol van Brad Pitt.

Bekijk 12 Monkeys op Pathé Thuis.


The Sixth Sense (1999)
Regie: M. Night Shyamalan | Overige cast: Haley Joel Osment, Toni Collette, Olivia Williams
In 1999 verscheen de film The Sixth Sense, de eerste samenwerking tussen Willis en Shyamalan. De film, met Willis als het wat naïeve personage Malcolm Crowe, werd genomineerd voor zes Oscars. Later werkte het duo samen aan de Unbreakable-trilogie, ook bekend onder de titel Eastrail 177 Trilogy.

Bekijk The Sixth Sense op Pathé Thuis.


Moonrise Kingdom (2012)
Regie: Wes Anderson | Overige cast: Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand | Onze recensie
Zoals menig Hollywoodster was ook Willis te zien in een film van Wes Anderson, en zelfs een van de beste films van de geliefde regisseur. In Moonrise Kingdom speelde Willis het personage Captain Sharp.

Bekijk Moonrise Kingdom op Netflix.


Overige toppers van Bruce Willis
Films die hierboven niet zijn benoemd, maar zeker het vermelden waard zijn: The Fifth Element, Looper, Sin City, Unbreakable, Armageddon, The Expendables en Nobody's Fool.

Afgelopen week verscheen de eerste foto uit zijn vermoedelijk laatste film Assassin. Deze verschijnt in maart via On Demand.

NieuwsFilm

meest populair