'Poker Face' gezien? Deze films met Russell Crowe kun je beter kijken

'Poker Face' gezien? Deze films met Russell Crowe kun je beter kijken

Ooit groot in Gladiator, nu een pokeraar met een hoop centjes.

Hoogstwaarschijnlijk ken je Russell Crowe vooral uit de klassieker Gladiator en wie weet ook van zijn prachtrollen in A Beautiful Mind en Master and Commander.

Zag je hem al in zijn nieuwste film Poker Face, die hij zelf regisseerde, dan verlangde je mogelijk wel even terug naar een van zijn eerdere klassiekers.

Drie betere films
Zijn drie grootste films gaan we hieronder niet toelichten, maar wel drie andere films die zeker de moeite waard zijn als je na Poker Face een betere, misschien wat meer onbekende film met Crowe wil kijken. Want acteren kan Crowe zeker.

The Nice Guys (2016)
Regie: Shane Black | Overige cast: Ryan Gosling, Angourie Rice, Matthew Bomer | Onze recensie
Deze actiekomedie was niet meteen iedereens favoriet en dat is niet gek aangezien je de humor van regisseur Shane Black erbij krijgt. Toch is de film waarin Crowe de krachtpatser Jackson Healy speelt zeker een van Crowe's vermakelijkste, samen met Ryan Gosling als detective Holland March.

Je kunt The Nice Guys kijken via Pathé Thuis.


American Gangster (2007)
Regie: Ridley Scott | Overige cast: Denzel Washington, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin | Onze recensie
Met een enorme sterrencast was deze prijzige misdaadfilm van Ridley Scott een enorme hit in een periode dat ook misdaadfilms als The Departed, Public Enemies en Eastern Promises flink wat mensen naar de bioscopen lokten. Crowe is te zien als detective Richie Roberts die jacht maakt op de misdadiger Frank Lucas van Denzel Washington.

American Gangster vind je op MeJane.


Body of Lies (2008)
Regie: Ridley Scott | Overige cast: Leonardo DiCaprio, Mark Strong, Golshifteh Farahani | Onze recensie
Ook een film van Ridley Scott. Hierin zien we Crowe naast weer een andere grote naam, Leonardo DiCaprio. Body of Lies is een prima actiethriller waarin ze allebei CIA-personages spelen die een klopjacht uitvoeren om een terrorist in het Midden-Oosten te pakken te krijgen.

Zin in Body of Lies? Je kijkt de film op Pathé Thuis.


Toch meer weten over Poker Face? Lees dan hier de FilmTotaal-recensie.

NieuwsFilm

meest populair