HBO Max durft prijs in de States omhoog te gooien: volgt Nederland snel?

HBO Max durft prijs in de States omhoog te gooien: volgt Nederland snel?

Een dollar meer voor de advertentievrije gebruikers.

De HBO Max-abonnees in Amerika zullen niet blij zijn met het bericht dat zij recentelijk ontvingen. De prijs van de streamingdienst gaat namelijk omhoog in de Verenigde Staten. Hoewel wij ons nog geen zorgen hoeven te maken, zou het wel eens kunnen dat ook de prijzen in Nederland veranderen.

Het zat er natuurlijk aan te komen. Voor het eerst sinds de oprichting in 2020 heeft HBO Max een prijsverhoging doorgevoerd voor de advertentievrije abonnementen. Warner Bros. Discovery, het bedrijf achter de streaminggigant, noemt de verhoging noodzakelijk.

1 dollar meer
De oude prijs was 14,99 dollar, maar vanaf volgende maand wordt dat 15,99 dollar. Dat betekent dat het reclamevrije abonnement net iets duurder wordt dan de grote concurrent Netflix. Hier kost een maandabonnement namelijk 15,49 dollar.

Gunnar Wiedenfels, de financieel directeur van Warner Bros. Discovery, zegt dat deze verhoging wel zal zorgen voor nieuwe mogelijkheden en meer kwaliteit: "Dit stelt ons in staat om te blijven investeren in cultuurbepalende programmering en daarmee de klantervaring te verbeteren". De kans is dus best groot dat andere landen dadelijk zullen moeten volgen...

Goed moment?
Het lijkt erop dat HBO Max een goed moment heeft uitgekozen om het abonnement duurder te maken. De House of the Dragon-serie is een groot succes en bracht de nodige nieuwe abonnees met zich mee.

Vanaf morgen verschijnt weer de veelbelovende serie The Last of Us, waarvoor ook veel mensen een HBO Max-account hebben aangemaakt. Bekijk de trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair