3 prachtige topfilms op Netflix om nu te kijken

3 prachtige topfilms op Netflix om nu te kijken

Films om even bij stil te staan.

Er staan opvallend veel dramafilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms erg goed! Hieronder drie prachtige dramafilms die je op de streamingdienst vindt.

Warrior

Regie: Gavin O'Connor | Hoofdrollen: Tom Hardy, Nick Nolte, Frank Grillo, Joel Edgerton | Kijk nu



In het drama van regisseur Gavin O'Connor (Pride and Glory, 2008) heeft een gepensioneerde staalarbeider / voormalig bokser (Nick Nolte) een groot alcohol probleem. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat zijn gezin uiteen is gevallen. Als hij zijn leven weer op de rit heeft, wint het het vertrouwen terug van zijn jongste zoon (Hardy) en maakt van hem een worstelaar c.q. martial arts-specialist. Zijn broer (Edgerton) heeft het echter niet zo op zijn vader en werkt aan een eigen loopbaan als worstelaar. De twee broers doen beide mee aan hetzelfde toernooi en komen recht tegenover elkaar te staan.

Lady Chatterly's Lover

Regie: Laure de Clermont-Tonnerre | Hoofdrollen: Jack O'Connell, Joely Richardson, Emma Corrin, Ella Hunt | Kijk nu



Lady Constance Chatterley komt van een gegoede en geprivilegieerde familie. Ze is getrouwd met Clifford, maar hun liefde blijkt inmiddels bedaard. Constance begint een passionele affaire met de jachtopziener Oliver Mellors. Deze vurige liefde doet haar dromen van een leven met hem samen en ze breekt met de huidige tradities.

Dallas Buyers Club

Regie: Jean-Marc Vallée | Hoofdrollen: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner | Kijk nu



McConaughey speelt Ron Woodroof, een Texaanse levensgenieter waarbij vroegtijdig HIV wordt vastgesteld. Aangezien de tijd dringt wil hij het uiterste doen met zijn laatste levensdagen. Ron verdiept zich in alternatieve behandelingen en smokkelt al snel allerlei buitenlandse medicijnen de Verenigde Staten binnen. Dit trekt de aandacht van andere HIV-patiënten, wat leidt tot het ontstaat van de 'Dallas Buyers Club'. Samen met zijn dokter Eve Saks en zijn mede-patiënt Rayon is Ron de eerste die Amerikaanse patiënten aan illegale medicijnen helpt.

NieuwsFilm

meest populair