De Ayer-cut van 'Suicide Squad' is aanzienlijk beter aldus de regisseur

De Ayer-cut van 'Suicide Squad' is aanzienlijk beter aldus de regisseur

Volgens David Ayer zou zijn versie niet alleen maar een doodgewone Director's Cut zijn.

Met Zack Snyder's Justice League kregen fans na jaren van hoop de oorspronkelijke visie te zien die Zack Snyder voor ogen had met Justice League. Sindsdien pleitten de fans tevens voor een release van de Ayer Cut.

De Ayer Cut betreft de oorspronkelijke visie van regisseur David Ayer voor zijn verfilming van Suicide Squad uit 2016. De regisseur heeft al meermaals aangegeven dat de film tijdens post-productie erg veel heeft moeten lijden onder bemoeienis van de studio, waardoor het uiteindelijke product fundamenteel afweek van zijn visie

Fundamentele verandert
Nu laat David Ayer opnieuw van zich horen. In een benadrukkende tweet reageert de regisseur op een fan, waarin hij verduidelijkt wat zijn oorspronkelijke visie voor Suicide Squad anders maakt dan een doodgewone Director's Cut.

"Dit is een uitzonderlijk geval van een film die in post volledig opnieuw wordt vormgegeven. Het zijn niet een paar geknipte scènes die worden toegevoegd," zo schrijft Ayer. "De opzet van de film is fundamenteel veranderd. Ik kijk je in de ogen en zeg je dit. Mijn cut is aanzienlijk beter."


Een nieuw DC Universe
Inmiddels zijn James Gunn en Peter Safran al enige tijd bezig een duidelijk toekomstbeeld op te zetten voor een nieuw DC Universe, waarvoor de eerste plannen naar geruchten nog deze maand onthuld zullen worden. Het is echter nog onduidelijk in welke vorm dit universum gegoten zal worden en hoeveel er van het oude Universum over zal blijven.

Door deze onduidelijkheid houden fans hoop dat, mocht DC besluiten volledig opnieuw te beginnen met hun universum, David Ayer's Suicide Squad eenzelfde behandeling wordt gegund als Zack Snyder's Justice League. Hoewel deze mogelijkheid bestaat, lijkt de kans toch zeer klein.

De eerstvolgende DC film is Shazam! Fury of the Gods, welke vanaf 16 maart te zien is in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair