Vijf (!) Oscarwinnende acteurs slepen nominaties bij Razzies 2023 in de wacht

Ook biopic 'Blonde' scoort "uitstekend"

Niels van Arkel 23 januari 2023 21:15 in Algemeen
Het was een heel aardig filmjaar (al willen sommigen daar een andere mening op nahouden), maar er kwamen in 2022 ook een hoop hele slechte films uit. Deze worden natuurlijk altijd "geëerd" tijdens de Golden Raspberry Awards, kortweg de Razzies. Maandag werden de nominaties bekend. En daar zitten toch wat opvallende namen tussen.

Verreweg de meest opvallende is natuurlijk Tom Hanks. De tweevoudig Oscarwinnaar is dit jaar twee keer genomineerd voor een Razzie: in de categorie slechtste acteur doet hij mee voor zijn rol in Pinocchio, bij slechtste acteur in een bijrol is hij genomineerd voor zijn rol in Elvis. Sowieso wordt die eerste film niet echt gespaard door de Razzies: de film van Robert Zemeckis en Disney is genomineerd voor zes awards.Vampierenbloed
De Razzies kunnen overigens ook het vampierenbloed van Marvel en Sony Pictures-film Morbius wel drinken: die film is maar liefst vijf keer genomineerd, vooral omdat de andere categorieën niet echt geschikt leken. Natuurlijk werd Jared Leto, die ook al een Oscar won, wel genomineerd voor de hoofdrol in die film.

Er zijn nog drie Oscarwinnende acteurs die een nominatie in hun zak mogen steken. Diane Keaton voor beste actrice in Mack & Rita, Penelope Cruz voor The 355 en ook Sylvester Stallone, voor zijn superheldenrol in Samaritan.

De meest genomineerde film tijdens het "feest van de wansmaak" is overigens niet een van de twee genoemde films, maar wel Netflix film Blonde met acht nominaties. Overigens werd die film in dezelfde categorie twee keer genomineerd: de stemmers hebben keuze tussen "beide real life karakters uit de misleidende slaapkamerscène in het Witte Huis" en "Andrew Dominik (regisseur, red.) en zijn vrouwenproblemen" voor de categorie 'slechtste koppel'.De volledige lijst van nominaties vind je hier. De prijzen worden uitgereikt op 11 maart.

NieuwsFilm