Heeft 'The Batman' te weinig Oscarnominaties gekregen?

Fans van de superheldenfilm vinden in ieder geval van wel.

Wouter Drummen 25 januari 2023 11:36 in Algemeen
De Oscarnominaties zijn er. Zoals elk jaar zijn er verassingen en teleurstellingen. Het is duidelijk tot wel kamp The Batman-fans behoren. De blockbuster werd namelijk 'maar' drie keer genomineerd, iets wat de nodige filmfanaten niet genoeg vinden.

Een lange tijd lang was het onduidelijk wat er zou gebeuren met de nieuwe film over de geliefde superheld. Eerst zou Ben Affleck de hoofdrol spelen en de regie op zich nemen. Uiteindelijk zag hij van de rol af, maar liet hij wel weten nog de film te maken. Ook dit ging uiteindelijk niet door.

Nieuw team
Matt Reeves nam het stokje van Affleck over als regisseur, terwijl Robert Pattinson de hoofdrol wist te bemachtigen en een tamelijk onervaren en beginnende 'Dark Knight' neerzet. Het resultaat mocht er echter zijn.

De blockbuster was een groot succes. Niet alleen werd hij sterk onthaald, ook aan de box-office wist hij te overtuigen. De nodige mensen dachten dan ook wel dat de film kans zou maken op veel Oscars, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Oscars
The Batman kan maar maximaal drie van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis nemen. Een andere grote superheldenfilm, van de grote concurrent Marvel, Black Panther: Wakanda Forever, maakt kans op vijf Oscars.

Veel DC-fans zijn hier niet blij mee en tonen dan ook hun ongenoegen op sociale media. Bekijk enkele berichten hieronder.

NieuwsFilm