Alec Baldwin officieel aangeklaagd en gaat mogelijk jaren de gevangenis in

Minder en minder mensen geloven in de onschuld van de acteur.

Door redactie 2 februari 2023 06:43 in Celebrity
Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin stond dat acteur Alec Baldwin wel eens in de problemen zou kunnen verkeren vanwege het dodelijke schietincident op de set van de western Rust. Nu is hij officieel aangeklaagd.

In oktober 2021 schoot de acteur per ongeluk de cameravrouw Halyna Hutchins dood. Baldwin dacht dat het ging op een ongeladen wapen, maar niks bleek dus minder waar te zijn. Ondanks het feit dat hij zegt dat hij de trekker nooit heeft overgehaald, ging de revolver toch af en raakte deze Hutchins.

Gevolgen
Baldwin trof in oktober 2022 een schikking met Matthew Hutchins, de weduwnaar van de overleden cameravrouw. De man was toen nog van mening dat niemand schuldig is aan de dood van zijn vrouw en sprak toen nog van een 'verschrikkelijk ongeluk', maar hij is toch van mening veranderd.

Baldwin en wapensmid Hannah Gutierrez-Reed zijn officieel aangeklaagd. Zo worden de twee beschuldigd van onvrijwillige doodslag. Mochten de juryleden het bewijs overtuigend vinden, dan kan de acteur maar liefst vijf jaar cel krijgen.

Wel of niet
Of het zo ver gaat komen, dat is nog maar de vraag. Aanklagers zullen de jury in de rechtszaak waarschijnlijk proberen te overtuigen dat de 64-jarige acteur niet alleen nalatig, maar ook roekeloos was toen hij met het vuurwapen oefende.

Ook heeft de FBI vorig jaar al een rapport ingeleverd, waarin staat dat de revolver onmogelijk 'uit zijn eigen' af zou kunnen gaan zonder dat de trekker overgehaald zou worden. Als dit klopt, dan heeft Baldwin dus gelogen. Ook dit kan tegen hem gebruikt worden. Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair