Grote gebeurtenis in 'The Flash' is de reden dat Henry Cavill niet terugkeert als Superman

Het DC-universum krijgt een reset dankzij 'The Flash'

Frank Vermeij 3 februari 2023 22:30 in Algemeen
Eerder deze week maakte James Gunn de nieuwe plannen van DC bekend. Veel fans dachten dat DC een volledige reboot zou krijgen, maar dit bleek niet het geval. Gunn vertelt nu waarom sommige acteurs als Viola Davis wel terugkeren en Henry Cavill bijvoorbeeld niet.

LET OP! Dit artikel bevat mogelijk spoilers voor The Flash

Reset
We moeten de nieuwe directie van DC eerder zien als een reset dan een volledige reboot en dat heeft alles te maken met The Flash. Gunn zei het volgende erover:

"Flash reset veel dingen, maar niet alle dingen. Sommige personages blijven hetzelfde, sommige niet."

Flashpoint
Maar wat is dan de reden dat Flash deze reset veroorzaakt? Toen de film in 2014 bekend werd gemaakt, onthulde de toenmalige makers dat het iconische 'Flashpoint'-verhaal een grote inspiratiebron was voor de film.

In Flashpoint gaat Barry Allen terug in de tijd om de moord van zijn moeder te stoppen, waardoor hij een compleet nieuwe tijdlijn creëert waarin alles anders is: hij krijgt zijn krachten nooit, in plaats van Bruce Wayne wordt zijn vader Thomas Wayne de Batman en Superman bestaat helemaal niet.

Uiteindelijk fixt hij zijn eigen fout, maar de tijdlijn waarin hij terugkeert is niet dezelfde als hij kan herinneren. De film lijkt nog steeds veel inspiratie te nemen van dit verhaal. De kans is dus zeer groot dat Ezra Miller's Barry Allen terugkeert in een hele andere tijdlijn dan degene die hij zich herinnert in de film (een zonder Henry Cavill's Superman)

Juni
Wat er daadwerkelijk gaat gebeuren in de film zullen we op 21 juni zien wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt. Bekijk hieronder de eerste teaser.NieuwsFilm

meest populair