Netflix kondigt nieuwe functie aan die films ruimtelijker maakt

Netflix kondigt nieuwe functie aan die films ruimtelijker maakt

Beter geluid voor een betere ervaring.

Er is de laatste tijd veel te doen of op Netflix. De streaminggigant wil namelijk hard optreden tegen de 'wachtwoord-delers', maar na behoorlijk wat kritiek besluiten ze dit (voorlopig) toch niet te doen. Nu komen ze weer met een ander bericht.

Netflix is natuurlijk de grootste streamingdienst en wil dit ook blijven. Zij denken dat de nieuwe ruimtelijke audiotech hierbij kan helpen, maar wat houdt dit precies in?

Nieuwe functie
In juli vorig jaar kwam Netflix al met de ondersteuning voor ruimtelijke audiotechnologie, die ze nu nog eens uit willen gaan uitbreiden. De technologie moet volgens Netflix een filmischere geluidservaring teweegbrengen, zonder dat er speciale apparatuur voor nodig is.

Vorig jaar bracht het streamingplatform de samen met Sennheiser ontwikkelde technologie voor het eerst uit. Het werd toen nog beschikbaar gemaakt voor o.a. de geliefde serie Stranger Things.

Hoe dan
Het gaat hier om een technologie van Sennheiser, genaamd Ambeo 2-Channel Spatial Audio. Daarmee wordt stereogeluid dat uit twee audiokanalen bestaat, omgezet in ruimtelijke audio terwijl er nog steeds van twee kanalen gebruik wordt gemaakt. De bedoeling is dat dit voor beter geluid zorgt en dus ook een betere ervaring.

Het is echter wel alleen maar beschikbaar voor Premium-gebruikers en grote en populaire films en series, zoals o.a. Luther: The Fallen Sun, You en Your Place.

NieuwsFilm

meest populair